Eveniment

Reabilitare judecătorească pentru unul dintre țeparii pe internet

Iovan Mic Constantin Romeo, condamnat la un an si patru luni de închisoare, sentință definitivă în 2015, și-a cerut ieri reabilitarea judecătorească. O instanță a Tribunalului Gorj a dat o sentință favorabila petentului implicat în dosarul țeparilor de pe internet care a zguduit, cu 11 ani în urmă, opinia publică, printre inculpați fiind și niște tineri doctori.

„Admite cererea. Constată intervenită reabilitarea de drept a petiţionarului condamnat Iovan-Mic Constantin-Romeo cu privire la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare dispusă prin sentinţa penală nr. 213/23.04.2014 a Tribunalului Gorj (dosar 14797/95/2011), definitivă prin decizia penală nr. 1013/07.07.2015 a Curţii de Apel Craiova. Încetează pentru viitor decăderile, interdicţiile precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 10 zile de la comunicare”, a stabilit instanța de fond.

În vara lui 2011, 16 tineri erau reţinuţi pentru că au indus în eroare cumpărători online, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate. Făptașii erau din Bumbeşti-Jiu, Caraş-Severin, Vâlcea, Argeş, Olt şi Bucureşti. În fruntea celor arestaţi preventiv pentru 29 de zile se afla medicul stomatolog din Bumbeşti-Jiu, Horaţiu Bălănescu, fratele său şi prietenul lor de pe Facebook, stomatologul Laurenţiu Adam, din Reşiţa. Respectivii au fost condamnați că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate, autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata preţului, identitatea vânzătorului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button