Actualitate

Măsuri de prevenție a infectării cu COVID-19 luate într-un alt oraș din Gorj

Autoritățile din Rovinari au luat măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunită joi, s-au luat decizii importante privind activitatea primăriei în această perioadă, dar și a instituțiilor subordonate.

Mai exact, activitatea creșelor și a cluburilor vârstei a treia de pe raza orașului vor fi suspendate în perioada 12.03.2020-22.03.2020, cu posibilitatea prelungirii acesteia. Tot în această perioadă, conducerile unităților de învățământ de pe raza orașului Rovinari vor lua măsuri de igienizare și dezinfectare a tuturor spațiilor în care își desfășoară activitatea. De asemenea, spectacolele și evenimentele cultural se suspendă până la finalul lunii martie.

„Am convocat astăzi, 12.03.2020, în Ședința Extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgențe pentru a lua unele măsuri ce se impun în actualul context epidemiologic. Chiar dacă unele măsuri ar putea să vi se pară dure, vă asigur că, tot ceea ce am decis astăzi este doar pentru a limita, pe cât posibil, extinderea coronavirusului (COVID-19). Deciziile pe care le-am luat astăzi nu fac decât să aducă un plus de protecție pentru noi, pentru copiii noștri, pentru părinții și bunicii noștri. ot ceea ce vă rog, este să respectați pe cât posibil deciziile luate astăzi, să respectați recomandările medicilor și ale autorităților. Cu speranța că vom trece cu bine peste această perioadă, vă doresc tot binele și vă asigur de sprijinul meu necondiționat”, a transmis primarul din Rovinari Robert Dorin Filip.

Primarul împreună cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență au hotărât ca activitatea de relații cu publicul și audiențele să fie suspendată până la sfârșitul lunii martie cu posibilitatea de prelungire a termenului. Petițiile, precum și orice alte cereri adresate instituției vor fi transmise în scris sau electronic pe adresa de email a primăriei sau la ghișeul de la Compartimentul de Informare a Cetățeanului, Registratură.

De asemenea, până la sfârșitul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a termenului, căsătoriile se vor desfășura în prezența a cel mult 10 persoane cu obligația ca aceștia să folosească soluțiile de dezinfectare de la intrarea în instituție.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *