Actualitate

Măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii cu coronavirus la Turceni

Autoritățile locale din Turceni impun măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii cu coronavirus. La spitalul orășenesc Turceni s-a procedat la actualizarea stocului de medicamente, halate (combinezoane cu glugă) și măști, precum și alte măsuri care minimizează riscul apariției infecțiilor. Totodată, se va limita accesul vizitatorilor în spital. La avizierele din localitate și locurile publice s-au afișat măsurile de siguranță și prevenție pentru a preîntămpna răspândirea COVID-19.

La Liceul Tehnologic Turceni s-a asigurat produse de igienă pentru dezinfecția frecventă și accesul copiilor la săpun și apă curentă, măsură importantă pentru evitarea răspândirii eventualelor infecții.

De asemenea, edilul din Târgu Jiu Cristina Cilibiu a solicitat firmei de transport elevi să procedeze la igienizarea spațiilor/zonelor de risc din mijloacele de transport folosite (curățarea suprafețelor cu alcool sanitar), pentru a preîntâmpina în primă fază răspândirea infecțiilor.

De menționat este faptul că dezinfecția completă și operațiile specifice se efectuează numai cu personal calificat în acest sens, firma de transport nefiind autorizată să efectueze aceste operații. Astfel, s-a solicitat instituțiilor abilitate o situație cu societățile autorizate pentru a implementa măsurile de dezinfecție specifice eliminări riscului de contractare și răspândire a virusului, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *