Actualitate

Măsuri speciale luate de autoritățile din județul Gorj pentru slujba de Paște

Patriarhul României a aprobat o serie de îndrumări referitoare la slujbele de Florii, din Săptămâna Mare și de Sfintele Paști, în condițiile stării de urgență ca urmare a consultărilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, autoritățile locale din județul Gorj au început să informeaze cetățenii despre măsurile care au fost luate în legătură cu modul în care va fi împărțit „Paștile” și Lumina Sfântă anul acesta.

„În urma ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Motru din data de 13.04.2020 în concordanță cu îndrumările Cancelariei Sfântului Sinod al Patriarhiei Române:
Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă și vin, numită ”Paști”, va fi sfințită anul acesta în Joia Mare, 16 aprilie, și va fi ambalată igienic în pachete închise. Vineri 17.04.2020 și sâmbătă 18.04.2020, între orele 8.00-16.00 vor fi distribuite, din ușă în ușă, credincioșilor, de către voluntari care vor fi echipați în conformitate cu măsurile de protecție, respectiv cu mască și mănuși. De asemenea, voluntarii, vor distribui Lumina Sfântă în ziua de duminică, 19.04.2020, la fiecare scară de bloc, în intervalul orar 6.00 – 10.00. Învierea Domnului să ne găsească, pe toți, în case, sănătoși și cu speranța că, în curând, vom putea fi din nou împreună! Fie ca bunul Dumnezeu să vă ocrotească familiile și pe toți cei dragi, să aveți parte de bucurie, pace și liniște sufletească!’’, au transmis reprezentanții primăriei Motru.

Și autoritățile din Târgu Jiu vor urma aceleași reguli. De asemenea, primăria Municipiului Târgu Jiu a oferit parohiilor din oraș corturile necesare organizării tuturor evenimentelor legate de această importantă sărbătoare creștină.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *