Actualitate

O firmă din Târgu-Jiu a vândut prosoape de bumbac și periuțe de unghi pentru CFR Călători SA

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători SA-CFR Călători SA a achiziționat, luna trecută, periuțe de unghii și prosoape de bumbac de la firma Artego din Târgu-Jiu. Contractul s-a parafat mai exact pe 20 martie și i-a adus aproape 4000 de lei, firmei gorjene care se ocupă cu producția de cauciuc, și doar adiacent cu realizarea unor astfel de produse.

Aceste produse achiziționate de la firma din județul Gorj au fost cumpărate pentru uzul SRTFC Constanța, se arată în documentele de pe site-ul de licitații. Contractul are valoare de 3864 de lei, dar nu valoarea este semnificativă ci faptul că produsele mici ale unei firme care a făcut miliarde din cauciuc sunt viabile și în piața feroviară. De altfel, în incinta Artego funcționează un atelier de croitorie, în care se fac aceste produse cu un număr mic de salariați. Pentru a nu trimite femeile acasă, conducerea societății a luat decizia de a realiza și acest sector de confecții textile, care păstrează câteva locuri de muncă în firma privată.

În anul 2019, Artego a făcut export în țări ca Germania în valoare de 4,7 mil euro, Anglia de 2,16 mil. euro, Olanda de 1,19 mil. euro, Spania de 3,1 mil.euro. Produsele au ajuns și în Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Serbia, Polonia, Norvegia, Moldova, Lituania, Italia, Grecia, Franța, Finlanda, Egipt, Bosnia, Belgia, Austria, Estonia și altele. Exporturile aducand firmei 14,8 mil.euro.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button