Ultima oră

Medicii au scos din stomacul unei femei 50 de baterii AA și AAA

Medicii din Irlanda au scos 50 de baterii din intestinul și stomacul unei femei, după ce aceasta le-a înghițit într-un aparent act de autovătămare deliberată.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a fost tratată la Spitalul Universitar St. Vincent din Dublin după ce a ingerat inițial un „număr necunoscut” de baterii cilindrice, potrivit unui raport al acestui caz, publicat în Irish Medical Journal și citat de Live Science.

O radiografie a dezvăluit o multitudine de baterii în abdomenul ei, deși, din fericire, niciuna nu părea să-i obstrucționeze tractul gastrointestinal. De asemenea, nicio baterie nu prezenta semne de deteriorare structurală.

Echipa de tratament a adoptat inițial o abordare „conservatoare”, adică a observat pacientul îndeaproape, pentru a vedea dacă și câte baterii ar trece singure prin tractul gastro-intestinal. Într-o perioadă de o săptămână, ea a scos cinci baterii AA, dar radiografiile efectuate în următoarele trei săptămâni au arătat că marea majoritate a bateriilor nu au reușit să treacă prin corpul ei. În acest moment, pacientul se confruntă cu ”dureri abdominale difuze”, conform sursei citate.

Femeia a suferit apoi o laparotomie, în care chirurgii i-au făcut o incizie pentru a-i accesa cavitatea abdominală. Ei au descoperit că stomacul, tras în jos de greutatea bateriilor, s-a întins în zona de deasupra osului pubian. Echipa a tăiat apoi o mică gaură în stomac și a scos 46 de baterii din organ, atât baterii AA, cât și AAA.

Patru baterii suplimentare, blocate în colon, au fost „trase” prin rect și îndepărtate prin anus – fapt care a adus numărul total de baterii ingerate la 55. O radiografie finală a confirmat apoi că tractul gastro-intestinal al femeii era în sfârșit liber, iar femeia și-a continuat „recuperarea fără evenimente”.

„Din câte știm, acesta este cazul cu cel mai mare număr raportat de baterii ingerate la un singur moment”, au scris medicii în raport.

Cele mai multe cazuri de ingestie de baterii – publicate în reviste medicale – descriu cazuri în care un copil a înghițit baterii mici, tip buton, notează raportul.

„Ingerarea deliberată a mai multor baterii AA mari ca formă de autovătămare deliberată este ceva neobișnuit”, au scris medicii.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/