Sport

Mihai Prunariu, cel mai vechi director de club al Ministerului Sportului, revoltat pe atitudinea ministrului Novak

Directorul Clubului Sportiv Pandurii, Mihai Prunariu, a participat la protestele împotriva ministrului Sportului și Tineretului, Eduard Novak. Acesta este revoltat de atitudinea acestuia, care s-a premiat singur pentru participarea la o competiție destinată persoanelor cu dizabilități. Mai mult decât atât, ministrul și-a premiat și tatăl.

„Domnul ministru al sportului spune că nu există în buget bani alocați pentru premieri. Nu exista subcapitol, dar în bugetul alocat pentru activitate, sport, sunt prinse cheltuieli cu: 1. pregătire; 2.participare la competiții; 3.medicamente și susținătoare de efort; 4.premieri

5.indemnizații și alimentații de efort 6.alte cheltuieli, etc. Păi, tu, când «tai» din banii de activitate sportivă, te aștepți ca noi, directorii de club, să tăiem din pregătire, din participarea la competiții, din indemnizațiile de efort( salariul de maxim 600 de lei al unui sportiv/lunar)? Nu! Tăiem de la premieri! Când găsești bani să-ți premiezi tatăl, e ca și cum eu, mi-aș da mie premiere, fără să dau sportivilor și antrenorilor! Anul trecut, la rectificare, domnul ministru a aprobat inclusiv premierile sportivilor și antrenorilor. După două săptămâni a anulat rectificarea. Ne-a luat banii înapoi. De fapt nici nu ni i-a dat. Noi am mințit sportivii și antrenorii, că venise rectificarea pozitivă. Premierea, pe 2022, a tuturor sportivilor și antrenorilor clubului CS Pandurii, cei care au obținut medalii naționale și internaționale, era de 1/5 din premierea tatălui ministrului. De când a venit ministru, ne-a tăiat echipamentul sportiv, pentru prima data în istoria ministerului. Bani care veneau din venituri proprii ale MS.

Sportivii merg la competiții cu echipamentul de acum 3 ani. Vechi și uzat. Rușinos! A tăiat și două funcții din statul de funcții. Le-a luat! Fără să întrebe la ce folosesc.

Anul asta ne-a tăiat 40% din activitatea sportivă. Cică va crește performanța. „Bagi mai puțină benzină în mașină, faci mai mulți kilometri.” Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Deși legea prevede că salariile sunt asigurate, ne aprobă bugetul pe cheltuieli de personal până în luna septembrie, banditește, să nu angajam prin concurs pe posturile vacante, că nu sunt bugetate integral. Sunt cel mai vechi director de club al Ministerului Sportului, am lucrat cu 18 miniștri, dar ca acum, sau mai umiliți ca acum, n-am fost niciodată. Mi-e rușine de ce se întâmplă, dar sunt pregătit să explic toate acestea, celor care încă mai cred în sport“, a afirmat, dezamăgit, Prunariu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *