Dezvăluiri

Miliardar din imobiliare, trimis în judecată pentru infracţiuni la legea privind calitatea în construcţii! Rechizitoriul, contestat!

Unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Tg-Jiu a fost trimis în judecată, în luna aprilie a acestui an, pentru infracțiuni la legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, după ce, în urmă cu doi ani a demolat gardul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”, fără a deține autorizație, pentru a extinde spațiul pentru parcare la blocul pe care l-a construit în vecinătatea unității de învățământ. Ghinionul său a fost acela că gardul se afla în zona de protecție a Ansamblului monumental ”Calea Eroilor”, iar legea incriminează, în mod expres, orice lucrări neautorizate în astfel de zone. Judecătorii au constatat regularitatea întocmirii rechizitoriului, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecății în cauza în care a fost inculpate omul de afaceri Narcis Ciocăzanu.

Judecătoria Tg-Jiu a decis, marți, respingerea cererilor formulate de afaceristul Narcis Ciocăzanu privind neregularitatea întocmirii rechizitoriului întocmit în dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în 2021, și a dispus începerea judecății, pentru comiterea infracțiunii prevăzute de Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Ciocăzanu a decis, în iulie 2021, să taie gradul metalic al Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”, aflat pe proprietatea sa, pentru a extinde locurile de parcare pentru persoanele care și-au achiziționat apartamente în blocul nerecepționat pe care l-a construit pe strada Geneva, în vecinătatea unității de învățământ.

Polițiștii locali au constatat, la acea vreme, că lucrările privind desființarea gardului nu au fost autorizate și au sesizat organele de cercetare penală.

Legea prevede în mod expres că lucrările, ”de oricare altă natură”, în zonele de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, ”se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire”.

Or, Ciocăzanu a tăiat gardul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”, fără să dețină autorizație în acest sens.

În noiembrie 2018. Narcis Ciocăzanu a obținut autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe cu două etaje și mansardă, pe strada Geneva, în zona de protecție a Căii Eroilor, pe un teren cumpărat cu 1,83 de milioane de lei de la un lichidator judiciar.

La finalizarea construirii imobilului, Poliția Locală Tg-Jiu a constatat unele abateri de la documentația care a stat la baza eliberării autorizației de construire. Mai exact, nerealizarea unei platforme subterane pentru deșeurile menajere, a platformelor destinate parcărilor inteligente, dar și a căilor de acces pietonal și auto, cum se obligase dezvoltatorul prin documentația tehnică.

Ca să le poată oferi locuri de parcare persoanelor care-și achiziționaseră apartamente în blocul nou-construit, Ciocăzanu a desființat o parcare a locuitorilor din cartier, dar și gardul unității de învățământ, pentru că se aflau pe terenul său.

După doi ani de când au fost sesizați de către Poliția Locală, procurorii au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pe Ciocăzanu. Omul de afaceri a contestat, marți, soluția Judecătoriei Tg-Jiu care a stabilit că poate începe judecata sa, după ce au constatat regularitatea întocmirii actului de inculpare, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Contestația afaceristului va fi judecată de către Tribunalul Gorj pe 3 octombrie a.c..

   

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Același lucru a făcut și lângă palatul copiilor.tot ilegal a construit balcoanele și parcarea
    Intrând abuziv pe terenul altor proprietari dar na, pilele și relațiile din primărie de unde își ia frecvent autorizațiile nu le sesizează nimeni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *