Dezvăluiri

FOTO. Polițistul Arțăriș i-a imobilizat platforma în trafic! Motivul e incredibil!

Performanța cognitivă a unor polițiști, dar și a unor șefi din poliție, aburcați în funcții de resorturi sordide, se rezumă la ”Ana are mere”. În rest, sunt doar niște analfabeți funcționali care nu au capacitatea de a înțelege actele normative ce li se prelucrează în ședințele operative însă, în stradă, cum e cazul celor de la Rutieră, se cred niște demiurgi în uniformă. Biroul Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Tg-Jiu, condus de comisarul șef de poliție Cristian Arbagic, cel care, în urmă cu un an, îi amenința cu bătaia pe tinerii protestatari anti-restricții, are în structura sa o altă vedetă: agentul de poliție Bogdan Arțăriș. Evident, acesta nu e de nivelul șefului său, devenit celebru datorită replicii de mare încărcătură intelectuală ”Băh, te încalec!”, dar are și el în portofoliu cel puțin un caz de exces de zel: l-a oprit în trafic pe un tânăr care conducea cu viteză spre un cabinet veterinar, având în mașină câinele său grav bolnav și, fără să-i pese de viața patrupedului, l-a ținut blocat în stradă pe stăpânul acestuia, ca să-l amendeze și să-i rețină permisul, până ce cățelul și-a dat si ultima suflare, deși avea posibilitatea să-l sancționeze pe șofer, după ce, eventual, îl escorta până la cabinetul veterinar. Arțăriș a demonstrat, zilele trecute, nu numai că nu are suflet, ci că nu cunoaște nici legea!

 

Un cunoscut medic din Tg-Jiu…

… a rămas, duminică, în pană cu mașina pe strada Narciselor, așa că a solicitat unui service-auto din apropiere să-i ridice autoturismul din trafic și să i-l ducă la reparat. Autoturismul a fost luat cu o platformă a firmei care deține service-ul ProAuto, pentru a fi transportat câteva sute de metri, la atelierul de reparații al acesteia de pe Calea București.

După sensul giratoriu de la Coloana Infinitului mașina de tractări auto a fost trasă pe dreapta de către un echipaj al Biroului Rutier și, sub pretextul că nu deține licență, potrivit unui act normativ privind transporturile rutiere, autovehiculul a fost imobilizat. Mai exact, agentul de poliție Bogdan Arțăriș a decis că trebuie ridicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare. De altfel, agentul s-a întrebuințat, personal, și a scos plăcuțele cu șurubelnița, deteriorându-le vizibil, însă în procesul verbal întocmit la fața locului, a menționat contrariul.

 

Prin documentul amintit, polițistul Arțăriș a dispus ”suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului înmatriculat în România (…) pentru o perioadă de 6 luni” deoarece ”nu s-a făcut dovada deținerii licență de transport” și a invocat prevederile HG nr.69/2012. Ba mai mult, a întocmit un alt proces-verbal de sancționare a contravenției, menționat în documentul prin care au fost reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, numai că acesta nu a fost adus la cunoștință conducătorului auto.

Corijent la legislație

În cazul agentului de poliție Bogdan Arțăriș ignoranța a generat un abuz uriaș.

Recent, polițiștii rutieri au semnat că au luat la cunoștință despre noile modificări ale legii, în momentul în care acestea le-au fost prelucrate, numai că Arțăriș n-a înțeles nimic din noile prevederi.

Concret, potrivit OG nr.27/2011 privind transporturile rutiere, din data de 21.05.2022, este necesară licență la mașinile cu masa între 2,5 și 3,5 tone care fac exclusiv transport național sau internațional contra cost. Mai exact, cum e situația descrisă mai sus, dacă un service e solicitat de un client rămas cu mașina în pană să-i ridice autovehiculul, iar acel service trimite platforma proprie de tractări să aducă mașina în atelierul de reparații, firma nu trebuie să dețină licență de transport. Adică, mai clar, service-ul face transport în cont propriu și nu contra cost!

Excesul de zel al agentului Arțăriș a mers până acolo încât nu a fost de acord ca platforma să se deplaseze 200 de metri, până în prima parcare, ca să nu încurce traficul pe o bandă de circulație, și cu atât mai puțin să ajungă în service-ul ProAuto aflat la circa 400 de metri de locul în care a fost oprită. Așa că, ziua de duminică s-a transformat într-un adevărat calvar pentru medicul ghinionist care era nevoit să solicite o a doua platformă pentru a ajunge cu mașina în service, dacă nu reușea un mecanic s-o pornească și să se deplaseze din sensul giratoriu până la atelierul de reparații al ProAuto aflat lângă stația peco Lukoil de pe Calea București.

De două zile…

…, platforma auto a rămas în stradă, în apropierea sensului giratoriu de la Coloana Infinitului, chiar în apropierea semnului ”Oprirea interzisă”, și blochează prima bandă de circulație, spre disperarea celorlalți participanți la trafic.

În mod normal, polițistul Arțăriș ar trebui deferit comisiei de disciplină din cadrul IPJ Gorj, însă la cum îi spală Compartimentul de control intern, mai cunoscut sub denumirea de ”Curățătoria Nufărul”, pe polițiștii aflați în culpă, e puțin probabil ca în acest caz să se întâmple altfel. Dar mai există o speranță: când se va strânge de prin cârciumi sau de prin cazinouri, șeful Biroului Rutier, comisarul șef Cristian Arbagic,  va acționa prin metode specifice și va pune lucrurile în ordine, cu rațiune și autoritate, așa cum a mai făcut-o: ”Băh, te încalec!”.

 

Claudiu Matei

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button