Dezvăluiri

Au obținut reprezentativitatea. Lider din CE Oltenia: Totuși, este o tristețe în interiorul federației

Federația Univers are reprezentativitatea de 35% din numărul angajaților CE Oltenia și poate participa la negocierile cu administrația pentru noul contract colectiv de muncă.


Magistrații gorjeni au respins, vineri, apelul făcut de un sindicalist din cadrul Federației Naționale Mine Energie care a contestat reprezentativitatea Federației Univers. Decizia este definitivă.

În acest context, Federația Univers îndeplinește condițiile legale pentru a participa la negocierile cu administrația Complexului Energetic Oltenia pentru noul contract colectiv de muncă. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că este, totuși, “o tristețe în interiorul federației”. Liderul SMEO s-ar fi așteptat ca sindicalistul din FNME care a contestat reprezentativitatea Federației Univers să-și fi retras acțiunea din instanță.

“Iată că, împotriva tuturor manipulărilor care au fost în spațiul public, împotriva răutăților altor colegi care au încercat întârzierea reprezentativității Federației Univers din motive care îmi scapă și pe care doar le pot intui, justiția a decis că Federația Univers are reprezentativitate la nivelul CEO și poate negocia noul CCM, fiind, deocamdată, singura. Ce vreau eu să spun este că, făcând abstracție de această decizie a justiție, Federația Univers, care este federație majoritară de 10 ani în CEO, nu intenționează neapărat să participe singură la negocieri. Așteptăm și colegii noștri din Federația Națională Mine Energie să-și rezolve reprezentativitatea. Unitatea asta de care am, până la urmă, am dat dovadă, în ultimii ani, a adus rezultate bune pentru colegii noștri mineri și energeticieni. Totuși, este o tristețe și-n interiorul Federației Univers, pentru că era mai frumos, dacă acel coleg din Federația Națională Mine Energie își retrăgea contestația înainte de a se judeca. Dădeau și ei un semnal, totuși, de unitate, dar e altă discuție, faptul e consumat. Eu sper ca și colegii din Federația Națională Mine Energie să-și rezolve această reprezentativitate, pentru că la acest contract colectiv de muncă, așa cum a fost până acum, deși suntem federație majoritară, vrem să fie reprezentați cât mai mulți din salariații CEO la aceste negocieri”, a comentat Jan Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *