Dezvăluiri

Ruptură în FNME. Sindicatul Energia Rovinari a trecut la Federația Energetica. Ce spune LIDERUL Mitrescu

Liderii Sindicatului Energia Rovinari au decis să plece din Federația Națională Mine Energie după ce au acumulat mai multe nemulțumiri la adresa lui Dumitru Pârvulescu.

Constantin Mitrescu îi reproșează liderului FNME, Dumitru Pârvulescu, printre altele, că nu a susținut Legea nr.197/2021, inițiată de deputatul USR Radu Miruță, de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie. O altă nemulțumire este legată de faptul că liderul Federației Naționale Mine Energie nu ar fi ținut cont de solicitările cu care au venit liderii sindicali de la Termocentrala Rovinari de a rezolva anumite inechități în rândul minerilor și energeticienilor. “Problemele au început cam de acum un an și știe toată lumea conflictele pe care le-a avut Sindicatul Energia Rovinari cu Federația Națională Mine Energie, odată cu susținerea și promovarea acestei Legi 197. Eu, din 2020, am tot încercat să-l conving pe Pârvulescu Dumitru să facem front comun pentru această lege, Legea 197/ 2021, pentru a introduce condițiile speciale la mineri și energeticieni, pentru că știm ce condiții de muncă sunt, utilaje învechite, personal îmbătrânit. În plus, se aștepta aprobarea acestui plan de restructurare care prevede că mai rămân doar două grupuri la Rovinari, și alea în rezervă, cu vreo 2700 de salariați. Atunci când era la guvernare PNL cu puteri depline, ni se spunea că se închide, în 4-5 ani mineritul, că mai rămân 3-4000 de oameni și singura salvare pentru salariații ăștia pe care îi reprezentăm într-un fel ca lideri de sindicat, era să facem demersuri, să promovăm, să se rezolve această lege, Legea 197”, a declarat liderul Energia Rovinari.

„Pârvulescu i-a spus lui Budăi că Legea nr.197 nu este bună”

După plecarea din FNME, Sindicatul Energia Rovinari s-a afiliat Federației Energetica. Dumitru Pârvulescu mai este acuzat de Constantin Mitrescu și de faptul că la o întâlnire cu ministrul Muncii, Marius Budăi, i-ar fi spus că Legea 197/2021 nu ar fi bună. „El a ieșit la televizor, zi de zi, aproape seară de seară, și ne critica, critica legea că este o utopie, că nu se pot acorda condiții speciale în minerit și uite că au oamenii, de 9 luni, condiții speciale, deci nu a fost așa o utopie, cum a spus Pârvulescu. Mai mult, spunea că e neconstituțională, că facem proteste. Eu, din cauza atitudinii FMNE, mi-am dat demisia, nu mai vreau să fiu lângă acești oameni care prin prezența lor și prin discursul lor puneau în pericol adoptarea acestei legi. Mai mult, am fost la București, la ministrul Budăi, acum o lună, și am o înregistrare în care Dumitru Pârvulescu spunea că 95% dintre oameni spun că legea nu este bună și doar 5% din salariați, printre care și eu și sindicatul meu, credem că e bună legea”, a conchis Constantin Mitrescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button