Dezvăluiri

Mesaj pentru managerul CE Oltenia. Lider: Să găsească banii necesari pentru creșterea salariilor

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, crede că discuțiile privind majorarea salariilor ar trebui să plece cel puțin de la procentul de 13,8% cu care au fost crescute pensiile, în 2024.

Liderii de federații și administrația Complexului Energetic Oltenia au început, vineri, negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Șefii companiei au propus o majorare a salariilor minerilor și energeticienilor, în acest an, de doar 5,3%.

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, crede că discuțiile privind creșterea lefurilor ar trebui să plece cel puțin de la procentul de 13,8% cu care au fost crescute pensiile, în 2024. Liderul sindical afirmă că președintele directoratului CE Oltenia, Dan Plaveti, ”a primit sarcină” de la sindicate să găsească banii necesari pentru creșterea salariilor.

“Domnul Plaveti a primit sarcină de la sindicate să găsească banii necesari pentru creșterea salariilor. Salariații muncesc, își fac treaba, mai ales în condițiile în care foarte mulți au ieșit la pensie și responsabilitățile s-au dublat pe fiecare salariat, atât în termocentrale, cât și în cariere. Trebuie să găsească banii necesari. Anul trecut, au venit cu zero creșteri salariale și tot am obținut creșteri salariale. Deci, trebuie văzute în buget exact veniturile, cheltuielile, și de acolo, va ieși acea sumă pe care trebuie să o dăm la salariați. Nu putem să avem creștere mai mică decât au primit pensionarii, nu se poate să fie creșterea de 13,8, cât au primit pensionarii. Se fac eforturi să se găsească banii. Vom sta la masă, vom negocia, acum avem reprezentativitate, Federația Univers, care e majoritară în cadrul complexului, ca număr de membri de sindicat. Nu se va discuta și despre unitățile care vor fi închise în acest an, asta e în programul de restructurare, dar nu vedeți că nu se poate aplica, pentru că este nevoie de cărbune, nu s-au închis carierele care erau prevăzute. Vom vedea, nu va fi problemă, personalul va fi redistribuit dintr-o parte în alta. Nu se pune problema să fie negocieri, în anul 2024, vă garantez”, a conchis liderul Sindicatului Energia Turceni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *