Dezvăluiri

Ciurel este deranjat de importurile masive de energie

Directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel, este deranjat de importurile masive de energie electrică pe care le face România de o perioadă. Fostul șeful al Complexului Energetic Oltenia nu înțelege cum grupurile energetice ale companiei sunt închise și nimeni nu se luptă pentru păstrarea lor în piața energetică. Conform lui Ciurel, România importă masiv energie electrică produsă pe bază de cărbune din Ucraina, Serbia și Bulgaria, energie pentru care unele țări nu plătesc certificate de CO2, așa cum face România.

„Noi importăm energie electrică la fiecare vârf din Ucraina, Serbia și Bulgaria, care vine din Turcia, și este toată pe cărbune și este fără niciun fel de condiții de mediu. Absolut halucinant ce se întâmplă la ora asta. Văd cum se închid grupuri extraordinar de bune și funcționale și nimeni nu se luptă pentru asta”, a spus directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel.

Conform Planului de Restructurare semnat de Complexul Energetic Oltenia cu Comisia Europeană grupurile energetice vor trece în rezervă de capacitate, în timp ce, în locul lor, ar urma să fie construite grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. Din păcate, până în acest moment, investițiile respective sunt departe de a începe, în timp ce programul de închidere pare să decurgă normal. O altă investiție importantă a CE Oltenia este grupul V de la Rovinari, însă, nici aici lucrările nu au fost finalizate, iar punerea capacității la dispoziția Sistemului Energetic Național ar mai putea dura aproximativ două luni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *