Dezvăluiri

LIDER din CE Oltenia: Niciodată nu o să vând gogoși la oameni

Președintele Federației Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, spune că nu prin proteste, ci pe calea dialogolului se pot rezolva problemele minerilor și energeticinilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Dumitru Pârvulescu reafirmă că Legea 197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energiei, pentru a cărei aplicare se protestează, joia, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, nu e bună. Liderul Federației Naționale Mine Energie spune că majoritatea angajaților CE Oltenia se gândesc, acum, la pensionare, așa că este foarte greu să fie scoși în stradă să protesteze. “De un an și ceva, toată lumea discută de pensie, nu mai discută de locurile de muncă. E foarte greu să aducem oamenii la proteste. Am făcut acele proteste până când s-a semnat acea minută pe care o critică foarte mulți, dar care o să scoată 1500 de oameni la pensie acum, pentru că, altfel, nu ieșeau. E o altă discuție vizavi de Legea 197. Din păcate, unii de acolo din Piață, prieteni de-ai mei, au spus că sunt împotrivă, pentru că am spus că e foarte probabil să nu se aplice legea. Cum să fiu împotrivă, dacă la data la care s-a votat am trimis scrisoare din partea federației tuturor președinților de comisii și de grupuri parlamentare din Camera Deputaților. Oamenii au cerut o lege, au păcălit oamenii. Indiferent, că se supără sau nu, toți au susținut chestia asta sus și tare și oamenii și-au pus speranțe că vor ieși la pensie după 25 de ani de activitate și vârsta de 52 de ani și uite că lucrurile nu stau așa”, a conchis Dumitru Pârvulescu.

“Să mă duc să zbier ca prostul în stradă, degeaba?”

Dumitru Pârvulescu comentează că protestul organizat de vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomesccu, joia, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu este “o acțiune narcisistă pentru a apărea în mass-media care nu rezolvă nimic”. „Să mă duc, să zbier ca prostul în stradă degeaba. Să mă duc să aplaud pe unii din politică și să înjur pe alții, eu niciodată nu o să fac asta. Ia uitați-vă cu atenție de un an și ceva cine aplaudă pe cine și pe cine huiduie. Își fac niște iluzii deșarte. Pentru niște voturi aparente, pe care, oricum, nu le iau și pentru niște membri de sindicat pe care nu au fost în stare să- i țină la ei în curte. Prin acțiunile acestea permanente, prin acțiunea asta narcisită a unora de a apărea permanent în pseudo media, nu rezolvă nimic, pentru că din punct de vedere sindical rezolvi ceva, când cu cei buni, cu cei răi, ești la aceeași masă. Eu prefer să fiu înjurat astăzi, dar mâine să-mi dea oamenii dreptate. Niciodată nu o să vând gogoși la oameni. Politicienii au știut și nu au știut, pentru că o astfel de lege(nr. Legea 197) care scurtcircuita toate legile legate de pensii era o lege specială, dacă se dădea, nu o chestie în cadrul Legii Pensiilor. Dar cu cine să te înțelegi, că se duce ăla cu capul înainte și spune că nu vrea Pârvulescu să ia like-uri”, a conchis liderul FNME.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button