Ultima oră

Ministerul Muncii îi ia la verificat pe beneficiarii de ajutoare sociale


Ministerul Muncii va face inspecții pentru a verifica dacă beneficiarii de venitul minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei sunt persoane care doresc să își caute un loc de muncă sau dacă se complac cu aceste forme de sprijin, a anunțat, într-o postare pe rețelele de socializare, ministrul Raluca Turcan

Într-o postare pe internet, ea afirmă că în România există persoane care cumulează câte șase sau șapte ajutoare de la stat, primite sub diverse forme.

Mai mult, Tucran a cerut reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor pentru că ar fi doi ani de când nu s-au mai făcut astfel de controale.

„La nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur şi simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici”, a spus Raluca Turcan, după întâlnirea cu şefii instituţiilor sibiene din subordinea Ministerului Muncii.

Raluca Turcan propune acordarea unor pachete integrate de ajutoare celor care se află în situații vulnerabile, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie și pentru a încuraja munca în cazul celor care pot fi activi, potrivit Rador.

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *