Ultima oră

Ministrul Finanțelor despre menținerea plafonării tarifelor la RCA: „Așteptăm o analiză pe care o face ASF”

Potrivit ministrului Finanţelor, în ultima decadă a lunii iunie se va lua o decizie.

În cursul zilei de luni, Marcel Boloş, ministrul Finanțelor, a transmis că menţinerea plafonării tarifelor la RCA va fi decisă în baza unei analize pe care o va efectua Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit Agerpres.

„Analizăm, să vedem ce facem mai departe. Aşteptăm o analiză pe care o face Autoritate de Supraveghere Financiară, întrucât ea are responsabilitatea monitorizării pieţei asigurărilor şi, în funcţie de această analiză, o să luăm decizia cea mai potrivită, să fie protejaţi atât asiguraţii şi să nu producem perturbări în mecanismul de funcţionare a pieţei asigurărilor….

Mai sunt 20 de zile până la sfârşit şi sunt convins că vor veni cu o propunere”, a spus Marcel Boloş, care a fost prezent la conferinţa dedicată aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea UNSAR.

Întrebat dacă ştie care este propunerea ASF, el a menţionat că nu ar vrea să se antepronunţe „pentru că o antepronunţare pe acest domeniu este foarte sensibilă, având în vedere că discutăm de peste 8 milioane de asiguraţi şi aici trebuie să avem un echilibru între ceea ce înseamnă primele de asigurare pe care le plătesc asiguraţii şi valoarea despăgubirilor”.

Potrivit ministrului Finanţelor, în ultima decadă a lunii iunie se aşteaptă ca analizele ASF să fie făcute şi să se ia o decizie.

Ultima plafonare a tarifelor RCA a fost decisă la finalul lunii martie. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat atunci că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA.

„Prelungim cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie. Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF-ul şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a anunţat atunci Ciolacu, potrivit sursei citate.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *