Știri externe

MIRACOL. Un pacient italian în vârstă de 101 ani s-a vindecat de coronavirus

Un italian centenar testat pozitiv cu COVID-19 s-a vindecat şi a fost externat, aseară, dintr-un spital din oraşul Rimini, situat pe coasta Mării Adriatice, a declarat astăzi viceprimarul localităţii, Gloria Lisi, pentru AFP.

„Am prieteni care lucrează într-un spital local, cu care vorbesc seara, după ce ne-am terminat ziua de muncă. Ieri, mi-au spus că un bărbat, născut în 1919, a fost spitalizat după ce fusese testat pozitiv cu COVID-19. Acel domn are un aspect foarte plăcut şi a devenit în scurt timp ‘mascota’ spitalului. Aseară mi-au telefonat pentru a-mi spune că domnul în cauză a fost externat din spital. Într-o perioadă precum aceasta, e întotdeauna benefic să oferim oamenilor puţină speranţă”, a declarat viceprimarul din Rimini, într-un interviu telefonic.

În ultimele 24 de ore, în Italia s-au înregistrat 3.491 noi cazuri confirmate (în scădere faţă de 3.612 anunţate marţi) şi 683 de morţi (în scădere faţă de 743, în intervalul precedent), a comunicat Serviciul italian de Protecţie Civilă, miercuri seara.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 7.503 morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 74.386, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

Vârsta medie a persoanelor decedate în Italia, conform celor mai recente statistici furnizate de Institutul Superior pentru Sănătate (ISS), este de 78 de ani, informează G4media.ro.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *