Stil de viață

Mituri despre o viaţă sănătoasă, desființate de știința modernă

Cu toţii vrem să ducem o viaţă sănătoasă şi ascultăm sfaturile venite din partea ”specialiştilor”. Însă uneori aceste sfaturi nu se bazează pe studii ştiinţifice şi atunci când sunt verificate ”sub lupă” avem parte de surprize. Nimeni nu are nevoie de surprize când e vorba de sănătate.

Iată care sunt cele cinci mituri desfiinţate de ştiinţa modernă

Se spune că este nevoie să facem 10.000 de paşi în fiecare zi pentru a ne feri de boli cardiovasculare şi de obezitate. S-a demonstrat că sunt suficienţi 5.500 de paşi pentru că 10.000 de paşi reprezintă ”antrenamentul de refacere al atleţilor de la Olimpiada din 1964 de la Tokyo”.

Se afirmă că cinci porţii de fructe şi legume pe zi ne scapă de boli. S-a demonstrat că avem nevoie de 10 porţii de crudităţi pentru a întări sistemul imunitar şi pentru a scădea riscul apariţiei cancerului, diabetului şi a bolilor cardiovasculare.

Se spune că opt ore de somn pe noapte sunt perfecte pentru un organism sănătos. S-a demonstrat ştiinţific că adulţii au nevoie de aproape 9 ore de somn pentru a reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2. În cazul copiilor şi al adolescenţilor sunt necesare 7-8 ore de somn pe noapte.

Opt pahare de apă pe zi, adică 2,5 litri, sunt suficienţi pentru a ne menţine hidrataţi. S-a demonstrat ştiinţific că trebuie să bem un mililitru de apă pentru fiecare calorie consumată. Asta înseamnă că de-a lungul unei zile de vară, de exemplu, putem ajunge şi la 4 litri de apă pe zi.

O oră de bronzat pe zi ne scapă de problemele cu articulaţiile şi fixarea calciului în oase. S-a demonstrat că sunt suficiente 15 minute pe zi pentru ca pielea noastră să înceapă să producă vitamina D.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *