Actualitate

Motivele pentru care fostul purtător de cuvânt al Teatrului din Târgu Jiu a părăsit instituția

Iani Gârbaciu, consultantul artistic al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că părăsește instituția în cadrul căreia a activat timp de șase ani și șase luni. Acesta a motivat că se dorește umilirea sa și a refuzat să accepte asta.

„Din nefericire sunt cea de-a șaptea persoană care pleacă din această instituție. Astăzi, de comun acord, cu conducerea instituției, mi-am încheiat de comun acord raporturile cu Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Motivul principal pentru care am făcut acest lucru a fost că nu pot să accept umilința la care se dorește să fiu supus de actuala conducere a instituției noastre. De la 1 iunie, atunci când ar trebui să intre în vigoare noua organigramă a teatrului, eu am fost distribuit într-un compartiment cu doi colegi de la Serviciul Administrativ și cu fostul jurist al teatrului. Atunci când am venit la teatru, acum șase ani și ceva, am participat la un concurs și știam că o să fac anumite lucruri, conform fișei postului. (…) Nu am cum să mă ocup de aceste lucruri pentru care am dat un concurs din perspectiva unui compartiment în care sunt coleg cu o doamnă din zona administrativă și cu fostul jurist, pentru că niciunul dintre cei doi nu are pregătire în zona artistică. Nu mi s-a adus vreodată la cunoștință că se dorește ca eu să fac parte din alt compartiment“, a spus Gârbaciu.
Șapte plecări au avut loc din cadrul teatrului din Târgu Jiu de la venirea la conducere a Marianei Ghițulescu: Marian Negrescu, fostul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, Ana Cucu Popescu, dramaturg și secretat PR (în prezent, angajata teatrului Puc din Cluj Napoca), Gabriela Mladin, impresar, Liliana Răuțescu, secretarul teatrului, Florin Rotaru, operatorul de imagine, Iani Gârbaciu și actorul Vlad Rădulea, care se află în preaviz. Iani Gârbaciu spune că activitatea teatrului lasă mult de dorit. Acesta a precizat că Zilele Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, când se sărbătorește și 30 de ani la înființarea teatrului, nu vor fi marcate așa cum trebuie, iar situația este tensionată din cauza stilului de a conduce.

Ce spune managerul Mariana Ghițulescu

Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, a spus că l-a distribuit pe consultantul artistic în noul compartiment, deoarece vrea să organizeze noi manifestări. „Iani Gârbaci și-a depus cerere de concediu la puțin timp de la venirea mea în funcție și a spus că dorește ca în acest timp să-și caute un nou loc de muncă. Este vorba de reorganizarea instituției, unde eu am făcut compartimentele așa cum consider eu necesar a-mi îndeplini proiectul de management. (…) Este vorba de Compartimentul Educație Tineri Creatori, care a fost creat și gândit de mine, deoarece în proiectul meu de management am două programe importante care se axează pe teatru în educație și promovarea tinerilor artiști. În acest scop inițiez o școală de vară a absolvenților de la toate universitățile de arte. Pentru a susține aceste manifestări eu am nevoie de un compartiment care să se ocupe de relația în ceea ce înseamnă teatru, parteneriate și programe“, a afirmat Ghițulescu.
Aceasta neagă că în teatru este o atmosferă tensionată, deoarece nu a avut conflicte cu angajații și că a rezolvat favorabil toate cererile făcute.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *