Stil de viață

Nici tu nu știai acest lucru! Cum să te dai corect cu antiperspirant

Deodorantele şi antiperspirantele ocupă un loc important în igiena ta. Pentru a evita situaţiile jenante, trebuie să ştii cum să le foloseşti corect şi, implicit, cum să eviţi să faci unele greşeli când vine vorba de aplicarea lor.

Atunci când îţi alegi produsul de îngrijire, este important să ştii care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Pe de o parte, majoritatea antiperspirantelor conţin săruri care reduc fluxul transpiraţiei. Pe de altă parte, deodorantele sunt produse care fie neutralizează mirosul, fie îl maschează. Pe scurt, antiperspirantul reduce transpiraţia, iar deodorantul înhibă mirosul neplăcut. De asemenea, pe piaţă există produse cu dublă acţiune, care funcţionează atât ca antiperspirant, cât şi ca deodorant. Indiferent de produsul pe care îl preferi, există unele greşeli pe care le poţi face, fără să îţi dai seama!

Se aplică seara
Contrar obiceiurilor populare, antiperspirantele trebuie să fie aplicate seara, înainte de culcare, nu dimineaţa. Aceste produse de îngrijire sunt mai eficiente asupra pielii atunci când canalele sudoripare sunt mai puţin active, iar nivelul de umiditate este minim. Este bine să aplici antiperspirantul după ce ai făcut duş şi ai şters bine pielea cu un prosop. Dacă îţi lipseşte parfumul proaspăt al deodorantului, este în regulă să îl aplici şi dimineaţa.

Crema pentru axilă previne iritaţiile
Pentru a minimiza riscul de iritaţii este indicat ca, înainte să te dai cu antiperspirant sau cu deodorant, să aplici o cremă hidrantantă pentru axilă, pe care o poţi găsi în magazinele de specialitate sau în farmacii. O alternativă a cremei poate fi uleiul de cocos. Uleiul calmează pielea uscată, are proprietăţi antibacteriene naturale şi poate fi un remediu eficient pentru albirea pielii axilei. Tot ce trebuie să faci este ca înainte de duş să masezi zona axilei cu ulei de cocos.

Cum le alegi
Atunci când îţi cumperi un antiperspirant sau un deodorant trebuie să iei în calcul, în primul rând, tipul tău de piele. Formulele care conţin alcool, cum ar fi spray-urile, pot fi iritante pentru pielea sensibilă. La fel şi formulele puternic parfumate sau cele care conţin săruri de aluminiu. Citeşte cu atenţie eticheta produselor, iar în cazul în care eşti sensibil, optează pentru varianta roll-on, mult mai indicată în această situaţie!

Este indicat să le schimbi după o perioadă
Specialiştii recomandă schimbarea periodică a tipului de produs pe care îl foloseşti, deoarece, cu timpul, bacteriile de la subraţ vor deveni imune la formula pe care o foloseşti şi vei transpira mai mult, chiar dacă foloseşti regulat produsul de îngrijire. Ia în calcul şi produsele naturale, precum cele care conţin piatră de alaun. Deodorantele şi antiperspirantele naturale sunt variantele ecologice ale produselor clasice şi sunt la fel de eficiente.

Nu se aplică după epilare
Atât deodorantele pentru bărbaţi, cât şi cele pentru femei conţin chimicale şi alcool. Dacă le vei pulveriza după epilare, pielea sensibilă va experimenta iritaţii, arsuri sau roşeaţă. Evită să foloseşti aceste produse, după epilare, mai ales dacă ai pielea sensibilă! Dacă ai schimbat recent produsul, pentru a te asigura că nu îţi va provoca iritaţii, aplică pudră de talc împotriva transpiraţiei, pe piele, înainte de pulverizare.

INFO
Spre deosebire de un deodorant, care doar elimină mirosul neplăcut, antiperspirantul conţine o substanţă astringentă, care reduce transpiraţia. Cele mai utilizate substanţe astringente care se regăsesc într-un antiperspirant sunt sărurile de aluminiu.

   
Sursă
clicksanatate.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *