Stil de viață

Spirulina, un remediu pentru 5 afecțiuni

Combate alergiile
În sezonul cald, alergiile la praf sau la polen sunt o problemă cu care se confruntă multe persoane. La acestea se adaugă şi alergiile la părul de animale. Deoarece reduce inflamaţia căilor respiratorii, spirulina este recomandată celor care suferă de rinită alergică. Astfel, simptome precum congestia nazală, strănutul sau lăcrimarea ochilor sunt mult diminuate.

Echilibrează valorile colesterolului
În categoria de risc pentru afecţiunile cardiovasculare se numără şi persoanele care au valorile crescute ale colesterolului rău, LDL-ul, şi ale trigliceridelor. Chiar şi un gram de spirulină pe zi, poate scădea cu 16,3% nivelul trigliceridelor şi cu 10% pe cel al colesterolului rău. În acelaşi timp, creşterea dozei de spirulină la 4,5 grame pe zi ajută la creşterea nivelului de colesterol bun, HDL.

Scade tensiunea arterială
Spirulina conţine o substanţă numită ficocianină, care are proprietăţi antihipertensive. Totodată, spirulina creşte producţia de acid nitric, o moleculă care contribuie la relaxarea şi la dilatarea vaselor de sânge. Din acest motiv, este recomandată celor care suferă de hipertensiune, mai ales dacă sunt supraponderali. Pe lângă reducerea tensiunii arteriale, spirulina accelerează şi metabolismul, ceea ce stimulează creşterea numărului de calorii arse în fiecare zi şi, implicit, scăderea în greutate. În acest caz, este recomandată o doză între 4,5 şi 6 grame de spirulină pe zi.

De ajutor celor cu anemie
Fiind un „superaliment“ concentrat în substanţe nutritive, spirulina nu ar trebui să lipsească din alimentaţia celor care suferă de anemie. Ea contribuie la sporirea numărului de celule roşii în sânge şi îmbunătăţeşte, astfel, buna funcţionare a sistemului imunitar, ameliorând simptome precum senzaţia de slăbiciune fizică şi oboseală prelungită. Totodată, spirulina are efect energizant şi, dizolvată într-un pahar cu apă sau cu suc de fructe dimineaţa, poate înlocui cafeaua zilnică.

Mai puţin zahăr în sânge
În completarea tratamentului medicamentos, persoanele care suferă de diabet de tip 2 pot încerca o cură de trei luni cu spirulină. Aceasta contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr în sânge şi la îmbunătăţirea valorilor markerului HbA1c, hemoglobina glicată, cea care indică valoarea nivelului de zahăr din sânge din ultimele 2-3 luni.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close