Curiozități

O fosilă descoperită în 1973 pe fundul unui fost lac din Australia îi aparţine unui „uriaș blând” necunoscut

Un animal marsupial gigantic, asemănător ursului marsupial, care a trăit în zonele deşertice ale Australiei în urmă cu 25 de milioane de ani, a fost catalogat drept o nouă categorie de marsupial, la 47 de ani după ce fosila sa a fost descoperită, transmite vineri DPA care citează un studiu publicat în jurnalul Scientific Reports.

Paleontologii au excavat părţi ale scheletului acestui specimen misterios de sub patul uscat al unui fost lac sărat din sudul Australiei în 1973. În prezent, a fost identificat de cercetători drept un strămoş dispărut al ursului marsupial (wombat), care a trăit în Australia.

O parte dintre caracteristicile acestui animal sunt însă diferite de cele ale urşilor marsupiali, condiţii în care cercetătorii au creat o nouă familie de marsupiale care să cuprindă şi acest specimen”, conform unui comunicat al paleontologilor dat publicităţii vineri, informează Agerpres.

După analiza fosilei animalului denumit ‘Mukupirna nambensis’ – constând în părţi ale craniului, dinţi şi o mare parte a scheletului – paleontologii au stabilit că acest marsupial era de peste 4 ori mai mare decât urşii marsupiali din prezent şi cântărea în jur de 150 de kilograme.

„O analiză a relaţiilor evolutive ale lui Mukupirna a dezvăluit că acest animal, deşi este cel mai aproape înrudit cu ursul marsupial, trebuie plasat în propria sa familie, unică, Familia Mukupirnidae”, conform paleontologilor.

Acest animal era un „uriaş blând” care se hrănea exclusiv cu plante, mai susţin cercetătorii.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close