Actualitate

Noi demersuri pentru reluarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu. Deputat: Este un proiect pe care PSD și l-a asumat

Deputatul PSD, Claudiu Manta, speră ca, până la sfârșitul anului, să fie votat în parlament noul proiect pentru finalizarea hidrocentralelor de pe Defileul Jiului.

Parlamentarii PNL și PSD au făcut noi demersuri pentru reluarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Defileul Jiului după ce, în primăvară, Curtea Constituțională a declarat că legea pentru finalizarea acestor investiții este neconstituțională. Senatorul PNL, Ion Iordache, a anunțat, pe 4 noiembrie, că inițiat un act normativ ca să permită finalizarea lucrărilor. La 3 zile după, și deputatul PSD, Mihai Weber, a spus că Partidul Social-Democrat a depus un proiect în acest sens. Deputatul PSD, Claudiu Manta, este convins că legea PSD va fi dezbătută în procedură de urgență în parlament. Parlamentarul de Gorj speră ca, până la sfârșitul anului, să fie votată. “Chiar dacă unii colegi de coaliție au încercat să fure startul și să-și asume paternitatea acestui proiect, încă din săptămâna următoare de la apariția deciziei Curții Constituționale, prin care a fost declarată neconstituțională legea privind hidrocentralele, grupul parlamentar al PSD am redepus acest proiect de lege. Este un proiect pe care PSD și l-a asumat. Îl va trece rapid prin cele două camere. Sper să fie votat până la sfârșitul anului. De această dată, eu cred că cei de la USR, chiar dacă vor contesta, pentru că dacă au făcut un rău prima data, au tot interesul să facă și în continuare, cred că, de această dată, nu vor mai avea câștig de cauză la Curtea Constituțională. Eu nu am văzut proiectul de lege al domnului senator Iordache. În schimb, am văzut proiectul nostru, care nu mai poate avea vicii de neconstituționalitate. Eu cred în proiectul PSD, care este făcut așa cum trebuie. Acest proiect va trece. Nu pot să apreciez valoarea juridică a proiectului domnului Iordache, pentru că nu l-am văzut”, a precizat Claudiu Manta. Dacă legea va fi votată și promulgată, aceste hidrocentrale ar trebui să fie finalizate până la 31 decembrie 2025.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button