Ultima oră

Noua Casă 2022. Cine poate beneficia de acest program şi care este avansul minim

Noua Casă 2022. Acest program va continua și în acest an, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a precizat că a semnat documentele necesare.

„Astăzi am semnat continuarea programului. Alocarea se va menține în prima fază la nivelul de anul trecut”, a precizat Adrian Câciu, vineri, la o conferință de presă.

Ministrul a precizat că suma alocată pentru programul Noua Casă poate fi suplimentată.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa, conform FNGCIMM, este în valoare de două miliarde lei.

Programul Prima Casă a devenit Noua Casă din 2020.

Programul care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Noua Casă 2022. Cine poate beneficia de acest program
Programul Noua Casă 2022 este destinat acelor români care își doresc să își cumpere o locuință. Cu toate acestea, persoanele fizice care vor să își achiziționeze o casă prin acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Mai exact, beneficiarul nu trebuie să dețină o proprietate, nici singur și nici împreună cu soțul sau soția. Excepție fac persoanele care dețin o proprietate a cărei suprafață utilă este mai mică de 50 mp.

O a doua condiție este achiziționarea unei singure locuințe, iar a treia condiție este ca proprietarul să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Pentru toate aceste informații, proprietarii trebuie să dea o declarație pe propria răspundere.

Mai mult, cei care solicită creditul trebuie să dispună de avansul minim obligatoriu pentru locuința pe care vor să o achiziționeze.

Ce sumă de bani poate fi obținută prin Programul Noua Casă 2022
Programul Noua Casă 2022 vine cu o serie de schimbări. Mai exact, avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată, după cum urmează:

– locuințele cu preț de maximum 70.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%.
– locuințele cu prețul cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare de 60%.

În cadrul programului Noua Casă 2022 pot fi achiziționate și locuințe a căror valoare depășește 140.000 euro, însă proprietarul trebuie să achite diferența din alte surse.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button