Eveniment

Novaciul iese din starea de alertă? Cine va ridica gunoaiele din oraș


Autoritățile județene au declarat stare de alertă în orașul Novaci, după ce firma de salubritate din Mehedinți cu care primăria avea contract a intrat în vizorul oamenilor legii.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, declararea stării de urgenţă în oraşul Novaci şi comuna Muşeteşti, după ce au apărut probleme cu firma de salubritate. Conform autorităţii locale, operatorul serviciului de salubritate de pe raza orasului Novaci a devenit inactiv „din motive care privesc doar respectiva societate comercială”.

În plus, reprezentanții primăriei au comunicat că, o perioadă, vor fi probleme în ceea ce priveşte ridicarea gunoaielor. Directorul executiv al ADIS Gorj, Luis Popa, anunță că, între timp, s-a găsit o soluție pentru rezolvarea problemei. O firmă din județul Vâlcea, Urban SA, va ridica, începând de miercuri, deșeurile de pe raza orașului Novaci. Probleme similare cu deșeurile sunt și la Dragotești, Ciuperceni, Slivilești și Padeș.

„În 6 localități din județul Gorj, deșeurile n-au mai fost ridicate de câteva zile din cauză că operatorul de acolo are anumite probleme și nu mai poate să presteze acest serviciu. În Novaci, urmează să fie ridicate deșeurile, începând de mâine, pentru că Novaciul este în asociație și, atunci, pentru ei este mult mai simplu să rezolvăm problema. Din păcate, pentru restul de localități rămase problema este puțin mai complicată, în sensul că ei nu sunt membri în asociație. Urmează să intre în asociație, va trebui să facem un caiet de sarcini, să facem un contract de concesiune, să facem o negociere fără anunț prealabil. Practic, cred că o să mai dureze o săptămână, două, până se vor regla aceste probleme. Dacă, la Novaci, se poate rezolva rapid, la celelalte localități o să mai dureze o perioadă scurtă de timp. Sperăm să rezolvăm cât mai repede această situație. Vreau să vă spun că am luat legătura cu toți operatorii din județul Gorj, inclusiv cu cei care se lăudau, la un moment dat, că sunt mari operatori de salubritate și nimeni nu poate să se implice, nimeni nu găsește soluții, în sensul că nu au mașini, nu au șoferi, nu au muncitori”, a precizat Luis Popa.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *