„Este o situație complicată pentru că terenul este foarte dur. Mai e nevoie să plouă. Nu se pot face arăturile conform parametrilor. Nimeni nu intră pe ogoare. Vedem ce întârziere va fi. Dar nu contează acest lucru prea mult, important este să plouă, să se mai refacă deficitul de apă din sol și atunci se va putea trece la efectuarea lucrărilor respective.”, a menționat Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj.
Este de amintit că în județul Gorj au fost depuse 640 de cereri pentru despăgubiri în cazul culturilor afectate de secetă. Solicitările au fost înregistrate la primăriile din județ și centralizate la Direcția pentru Agricultură Gorj.
Conform reprezentanților Direcției, cele mai multe cereri, peste 90% sunt pentru cultura porumbului, urmate de floarea soarelui și alte culturi mai mici. Suprafața totală afectată este de peste 2.300 de hectare în 30 de localități. Despăgubirile se acordă fermierilor care se află în evidențele APIA. Valoarea unei despăgubiri este de 200 de euro la hectar.