Ultima oră

O familie dă în judecată NASA după ce casa i-a fost avariată de resturi de la stația spațială

O familie din Florida dă în judecată NASA, după ce casa ei a fost avariată de resturi de la Stația Spațială Internațională care au căzut pe Pământ. Procesul este o premieră, scrie news.sky.

Potrivit sursei citate, avocații au spus că procesul ar putea deschide calea pentru revendicări viitoare. Dosarul împotriva agenției spațiale este primul de acest tip și va „forma fundamentul” unor revendicări similare în viitor, deoarece resturile spațiale au devenit o „problemă reală și serioasă”, a transmis firma de avocatură Cranfill Sumner, potrivit Sky News.

Resturile spațiale au lovit cas în luna martie, provocând o gaură în acoperiș și în podea. Un copil se află în casă în momentul impactului, dar nu a fost rănit.

Familia solicită o compensație de 80.000 de dolari „având în vedere stresul, dar și impactul pe care acest eveniment l-a avut asupra vieții lor”, au spus avocații.

„Dacă resturile ar fi lovit la câțiva metri în altă direcție, ar fi putut exista răni grave sau un deces”, au mai precizat avocații.

NASA a anunțat că resturile care au căzut pe pământ ar fi trebuit să ardă complet la intrarea în atmosfera Pământului. O piesă a echipamentului a rezistat, însă, și s-a prăbușit peste casa din Florida.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *