Actualitate

Plan pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la SJU

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a elaborat un plan de reducere a infecțiilor nosocomiale la nivelul celor trei pavilioane.

Planul de bazează pe achiziția de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Bugetul alocat este de peste 2,5 milioane de lei. Primele echipamente vor ajunge la spital, începând cu această vară. Proiectul vizează dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu la nivelul standardelor internaționale, în sensul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) prin investiții în infrastructura Spitalului, în controlul microbiologic al aerului din secțiile și compartimentele spitalului prin instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare, investiții ce vor conduce pe termen lung, la consolidarea sistemului de sănătatea județean și la reducerea impactului major pe care îl are circulația germenilor multirezistenți la antibiotice.

Obiectivele specifice ale planului sunt: Dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologic specializate și Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale. Realizarea acestui proiect contribuie la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, precum și la identificarea acestora prin metode inovative prin dotarea Compartimentului de Microbiologic din cadrul Laboratorului de Analize Medicale cu echipamente tehnologice de ultimă generație, ce se vor integra în fluxul existent de lucru. Necesitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale este determinată de urgența luării unor măsuri cu caracter excepțional, pentru limitarea răspândirii infecțiilor intraspitalicești în rândul populației județului Gorj, ce presupun cu prioritate achiziționarea unor dotări medicale de strictă necesitate, în vederea asigurării unei funcționări optime a întregii activități spitalicești. Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *