Dezvăluiri

O instanța a Judecătoriei Târgu Jiu a respins cererea de abținere a judecătorului din dosarului ,,Braconaj cu VIP-uri”

Pe Camera de Consiliu a Judecătoriei Târgu Jiu s-a judecat, la începutul acestei luni, cererea de abținere în dosarul de braconaj a mai multor VIP-uri din Gorj venită din partea judecătorului de cameră preliminară. Este vorba despre magistratul Sorin Pătrulescu care s-a abținut să se pronunțe pe măsurile preventive din acest dosar de braconaj în care au statut de inculpați 26 de persoane, unele foarte cunoscute în spațiul public. Instanța nu a admis cererea judecătorului motiv pentru care acesta trebuie să stabilească dacă admite sau nu rechizitoriul iar procesul de fond va fi acceptat sau va reveni, iar, la procuror.

Un lot format din 26 de inculpați, printre care se numără primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, dar și fiul unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județul Gorj, Mihai Rămescu, au fost trimiși în judecată, anul trecut, pentru comiterea infracțiunii de braconaj. Dosarul penal a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Printre inculpați se numără și angajați ai Primăriei Târgu Jiu.

Cercetările au început în anul 2016, când au fost efectuate 44 de percheziții la persoane bănuite de braconaj, care sunt acuzați că au împușcat fără drept mai multe specii de animale, printre care urși, căprioare, mistreți etc. Valoarea prejudiciului în acest caz se ridică la suma de 250.000 de lei.

În ianuarie, judecătorul se cameră preliminară s-a pronunțat pe măsurile preventive și a retrimis cauza la procuror. Acum rechizitoriul a ajuns în fața judecătorului de camera preliminară iar magistratul s-a abținut, motiv pentru care procesul a fost oprit pentru a se stabili dacă se admite sau nu cererea judecătorului. Pe 1 septembrie s-a decis că cererea magistratului de abținere nu este temeinică astfel că judecătorului i se cere să continue procesul și să se pronunțe pe măsurile preventive.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button