Ultima oră

O nouă înșelătorie. O femeie a rămas fără 80.000 de lei


Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 ani, din judeţul Giurgiu, după ce o altă femeie, din Bacău, a fost înșelată cu peste 80.000 de lei, transmite Agerpres. Femeia din Giurgiu este acum acuzată de înşelăciune prin metoda „Generalul American”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat sâmbătă că în urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă.

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2 – 16 mai 2022, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda „Generalul American”, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau suma totala de 80.900 lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Ce este metoda „Generalul American”

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru tragerea la răspundere penală.

Înşelăciunea prin metoda „Generalul American” se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de amoroasă şi îi conving ulterior să le trimită sume mari de bani.

O femeie din Cluj era să piardă 400.000 de euro. Ce este metoda „RIP Deal”
O femeie din Cluj-Napoca era cât pe ce să piardă 400.000 de euro, după ce patru indivizi din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda „RIP Deal”, scrie Ziarul de Iași. Escrocii au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni în timp ce încercau să o șantajeze.

Sub pretextul că sunt investitori germani, au încercat să obțină de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede. Pentru a-i câștiga încrederea, unul dintre indivizi i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, aparent emis de autoritățile din Belgia, și i-ar fi spus că are o situație financiară extrem de bună. Femeia l-a crezut pe bărbat și s-ar fi întâlnit în Austria pentru a discuta mai multe. Între timp, polițiștii au intrat pe fir și i-au prins pe indivizi chiar înainte de realizarea tranzacției. Sursa: DC News

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button