Actualitate

O parte dintre profesorii Colegiului Tehnic Motru au pierdut 101 ore! 12 profesori, la negru, directoarea prestează pe hârtie

Continua scandalul între profesorii Colegiului Tehnic Motru și noua directoare, Loredana Brujan. Asta, urmare a greșelilor repetate ale noii conduceri, lucru care afectează grav activitatea școlii și prejudiciază și profesorii dar și elevii. Practic, o parte dintre dascăli au lucrat ,,la negru”, în cauză pierzându-se 101 ore. Reamintim că elevii a două clase din cadrul unității de învățământ motrene au terminat cursurile mai repede decât stabilea legea, privați fiind de neparcurgerea integrală a programei școlare.

Sunt nenumărate probleme la Colegiul Tehnic Motru și sub noua directoare. Pe lângă situația legată de orele pierdute și de elevii afectați, au apărut nereguli crase și în privința zilelor de concediu de odihnă a unora dintre cadrele didactice. Sunt dovezi că o parte dintre zilele de concediu și fost șterse, intenționat din programul in care sunt consemnate. În acest caz există o plângere la Ministerul Educației, organism care a transmis rezolvarea problemei spre IȘJ Gorj.

La acest program avea acces informaticianul școlii și directorul, prima salariată fiind cercetată într-un dosar penal pentru angajarea sa ilegală pe post.

Informaticianul cu dosar penal, în Comisia de Titularizare!

Practic, informaticianul a fost angajat fără studiile necesare, lucru anchetat în prezent. În ciuda dosarul penal, salariată in cauză figurează în Comisia de organizare și desfășurare al Concursului de Titularizare în Învățământ.

O alta deficiență este legată de validarea situației școlare dar și de eliberarea actelor de studii fără respectarea legislației. Acest caz face obiectul unu dosar la DNA.

Ultimul Consiliu Profesoral a fost de altfel unul tensionat care s-a prelungit câteva ore, cu replici acide, cu solicitări de corectare a greșelilor adresate directoarei, fără că această sa aibă vreo reacție pozitivă în acest sens.

Brujan Loredana lucrează 20 de ore pe zi!

Actuala directoare a Colegiului Tehnic Motru este cadru didactic la Liceul Auto din Târgu Jiu. Directoarea are ore de luni până joi inclusiv la acest liceu dar și opt ore la Colegiul Tehnic Motru, zilnic. Miercuri are chiar 12 ore la liceul din Târgu Jiu iar cu cele opt de la Motru, directoarea lucrează, pe hârtie, 20 de ore. Într-o săptămână directoarea prestează 70 de ore, ceea ce este imposibil și contrar Codului Muncii.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button