Ultima oră

O patiserie și o brutărie din Gorj, amendate cu 10.000 de lei fiecare

În perioada 02 – 08.03.2020, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj.

„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (Aninoasa, Câlnic, Târgu-Jiu), în cuantum de 22.700 lei, după cum urmează:
– 1.200 lei la un centru independent de prelucrare a laptelui pentru nerespectarea cerințelor de igienă impuse de legislația în vigoare pentru activitatea desfășurată;
– 1.500 lei unei persoane fizice depistate la un control în trafic efectuat împreună cu I.P.J. Gorj, întrucât efectua transport de produse alimentare (pește proaspăt) fără a deține documente de proveniență și de calitate. Sancțiune complementară: reținerea oficială și distrugerea cantității de 230 kg pește, în valoare de 1.840 lei.
– 10.000 lei la un laborator de patiserie, întrucât: în depozitul de materii prime și în sala de fabricație pereții sunt neigienizați, iar rafturile sunt deteriorate; glafurile de la ferestre sunt murdare; ambalajele pentru produse finite sunt neîntreținute (murdare, nedegresate); echipamentele tehnologice sunt prost întreținute, acoperite de praf, impurități minerale (cuptoare, frigidere); monitorizarea temperaturii de depozitare a produselor alimentare în spațiile frigorigice se face cu intermitență;
– 10.000 lei la o brutărie, întrucât: spațiile de fabricatie și de depozitare prezintă zone deteriorate la nivelul plafoanelor și al pereților; condens determinat de ineficiența sistemului de ventilație; echipamentele și utilajele (malaxor, mașină de rulat pâine) sunt neintreținute, prezentând zone de uzură și rugină; nivel necorespunzător al igienei în birouri și vestiare”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *