EvenimentUltima oră

OFICIAL: Polițistul tâlhar, ARESTAT pentru 30 de zile!

Judecătorii au admis, duminică seara, cererea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu privind arestarea preventivă a polițistului Cosmin Constantin Coară și au dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie calificată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 26.02.2022, în jurul orei 10:00, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Tg-Jiu au fost sesizate prin Serviciul de Urgenţă 112 de către o persoană cu privire la faptul că un bărbat neidentificat a pătruns într-o sală de jocuri de noroc, cu punct de lucru în municipiului Tg-Jiu, şi, prin ameninţarea cu un cuţit a lucrătorului gestionar, a intrat în posesia sumei de 10.200 lei.

Agresorul, după ce a intrat în posesia banilor, i-a solicitat lucrătorului gestionar să îl urmeze către uşa de acces pentru a nu acţiona butonul de panică, folosind în continuare cuţitul pentru a-l ameninţa, în încercarea de a îndepărta agresorul, persoana vătămată lucrător gestionar a fost înţepată în mână cu cuţitul, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Tg-Jiu s-a stabilit identitatea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată în persoana unui lucrător din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, acesta fiind desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare.

Astfel, având în vedere calitatea pretinsului autor al infracţiunii de tâlhărie calificată, dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, urmărirea penală fiind efectuată de un procuror din cadrul acestei unităţi de parchet.

Prin ordonanţa nr. 954/P/2022 din 06.03.2022, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul C.C.C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a şi c Cod penal

La aceeaşi dată, procurorul a dispus, în temeiul art. 309 Cod procedură penală, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CCC pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a şi c Cod penal.

În conformitate cu dispoziţiile art. 224 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, procurorul a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului CCC, lucrător de poliţie din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, iar prin încheierea din data de 06.03.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Tg-Jiu a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 233 alin. 1 – art. 234 alin. 1 lit. a şi c Cod penal.

În cauză, procurorul a beneficiat de sprijin din partea Poliţiei municipiului Tg-Jiu – Biroul de investigaţii criminale pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi identificarea autorului infracţiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Începând cu data de 6 martie a.c., agentului de poliție i-au fost suspendate raporturile de serviciu cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button