Ultima oră

Opt persoane suspecte de turbare, într-un județ din România, după contactul cu un câine infectat, care ulterior a murit

Opt persoane sunt suspecte de turbare în Suceava, după ce au luat contact cu un câine infectat cu rabie. Inițial, numărul acestora a fost mai mic, dar după mediatizarea cazului, oamenii au recunoscut animalul turbat.

Infectarea cu rabie a fost confirmată vineri în cazul unui câine din orașul Siret, iar ancheta epidemiologică a arătat că animalul a intrat în contact cu opt oameni, arată publicația Monitorul de Suceava.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Daniela Odeh, a transmis că instituția a fost informată vineri, 18 noiembrie a.c., despre existența unei suspiciuni de rabie, la un câine mort în data de 10 noiembrie a.c., pe raza localității Siret.

„În urma sesizării, DSP Suceava a efectuat imediat ancheta epidemiologică, în urma căreia au fost identificate 8 persoane care au intrat în contact cu animalul: 4 membri ai familiei și 4 medici veterinari. Analiza de laborator a confirmat prezența rabiei la animalul decedat”, a arătat Daniela Odeh. DSPJ Suceava a informat unitățile sanitare despre cazul de rabie și a îndrumat contacții la spital, să se vaccineze antirabic

Șeful DSVSA, Mihai Voloșeniuc, atrage atenția populației și administrațiilor locale să alerteze imediat medicii veterinari dacă observă animale cu simptome nervoase, salivație în exces sau modificări de comportament. De asemenea, le solicită medicilor veterinari să solicite dovada vaccinării antirabice pentru câinii care le sunt aduși la consultații și tratament și să nu trateze animale nevaccinate. „Este suficientă o microleziune, pe pielea persoanei, care să fi venit în contact cu saliva cu virus a câinelui pentru ca boala să se transmită”, avertizează doctorul Voloșeniuc.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button