Ultima oră

Papa Francisc le cere preoţilor să ţină predici mai scurte ca să nu adoarmă oamenii

Suveranul Pontif limitează durată maximă a discursului ţinut de prelaţi la slujbele catolice

Preoţii ar trebui să ţină predici scurte şi să vorbească mai puţin pentru a nu îi face pe membrii congregaţiilor lor să aţipească, a declarat miercuri Papa Francisc, informează Reuters, citat de Agerpres.

Omilia romano-catolică, echivalentul predicii de la ortodocşi, „trebuie să fie scurtă: o imagine, un gând, un sentiment”, a anunţat Papa Francisc în timpul audienţei sale săptămânale.

Care este durata ideală recomandată de capul Bisericii Catolice? Ei bine, ea nu ar trebui să depăşească opt minute, „pentru că, după acest interval de timp, se pierde atenţia şi oamenii adorm, iar ei au dreptate”, a spus suveranul pontif, ajuns şi el la venerabila vârstă de 87 de ani.

Papa Francisc: „Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc”
„Uneori, preoţii vorbesc mult şi nu mai înţelegi despre ce vorbesc”, a mai adăugat Papa Francisc.

O omilie într-o slujbă romano-catolică este ţinută de obicei după o lectură din Biblie şi este folosită pentru a întări învăţăturile religioase.

Nu este pentru prima dată când Suveranul Pontif vorbeşte despre necesitatea ca preoţii să nu divagheze în predicile lor. La rândul său însă a fost criticat de presă pentru propriile discursuri care nu ar fi avut limbajului potrivit.

Papa Francisc a stârnit luna trecută controverse întrucât a folosit, potrivit unor relatări apărute în presă, un termen profund dispreţuitor pentru a descrie comunitatea LGBT.

Capul Bisericii Catolice a prezentat scuze publice după ce presa italiană a afirmat că a folosit cuvântul „frociaggine”, un termen vulgar italian, care poate fi tradus prin „pederastie”, pe 20 mai, în timpul unei întruniri cu episcopi italieni, care s-a desfăşurat într-un cadru privat.

Se pare însă că, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA, Papa Francisc a repetat acest termen, chiar marţi, în timpul unei întâlniri cu preoţi din Roma.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *