Eveniment

Parcarea afaceristului Cîrstoiu, de pe Calea București, trebuia demolată de un an! Primăria refuză să pună în aplicare propria dispoziție

Pe Calea București, la numărul 17, locația unde funcționează Restaurantul Jacqueline din Târgu Jiu, s-a construit în 2019, fără autorizație, o platformă betonată, care este folosită și în prezent de societatea SC LESTAR IMPEX SRL. Practic, construcția se întinde pe o suprafață de 170 de mp, fiind distrus trotuarul și spațiul verde, firma intenționând să se întindă cu construcția și la vecini. O proprietară a acceptat să i se construiască în fața casei, chiar și fără autorizație, parcarea restaurantului. Grav este că urmare a acestei construcții, apa din ploi nu mai intră pe șanțul colector ci ajunge pe proprietatea vecinului, Gulioiu Ninel. Deși Primăria Târgu Jiu dă în aprilie 2021 o dispoziție prin care anunță că această construcție trebuie demolată, nefiind realizată cu autorizație, nici până în prezent acest document nu este pus în aplicare.

Ninel Gulioiu, în vârstă de 63 de ani, locatar pe Calea București la nr.13A, încearcă de trei ani de zile să își facă dreptate într-o cauză legată de o construcție ilegală realizată pe domeniul public de patronul restaurantului vecin. Omul susține că din 2019 este sechestrat în propria gospodărie urmare a platformei betonate realizate aici, abuziv, de către firmă destinată de către Ion și Mirela Cîrstoiu. Deși omul a încercat, pe cale amiabilă, să discute cu vecinii pentru că parcarea realizată lângă locuința sa îl deranjează și îi inundă proprietatea, patronii firmei nu au stat la discuții. Vecinul a sesizat la Primărie și a deschis dosar penal împotriva autorității municipale. Dosarul 1384/P/2022 se află în anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu încă din februarie. Nici până în prezent, petentul nu a fost chemat la audieri.

Dosarul lâncezește!

„Am sunat la Parchet și mi s-a spus că dosar se afla la Poliție încă din luna aprilie. Nu mi se pare normal să nu fiu audiat în această cauză nici până acum. Mai mult, am mai deschis un dosar la Poliția Municipiului care a ajuns la aceiași unitate de parchet. Este vorba despre dosar nr.2052/P/2022 pentru distrugere și abuz în serviciu, deoarece autoritatea locală refuză de mai bine de un an să pună în aplicare propria dispoziție de demolare a construcției familiei Cârstoiu. Este vorba despre distrugerea spațiului verde și a celui pietonal atât de patronii respectiv cât de vecina care a acceptat să i se facă parcare în faţa casei ei”, a declarat Gulioiu Ninel.

Cetățeanul spune că a deschis și proces în civil împotriva vecinilor cărora le solicită daune. Cauza este pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu.

Interesant este că firma lui Cârstoiu a dat la rândul său în judecată primăria să revoce dispoziția din aprilie 2021, dar a pierdut la foc pe motiv că această cerere este tardivă.
Procesul se judecă în continuare, următorul termen urmând să aibă loc pe 14 septembrie.

Parcarea restaurantului este mai mare cu 80 de locuri în interior, conforma autoritățile competente, potrivit cetățeanului, firma neavând acord pentru bandă de accelerație la ieșire, cu montarea indicatorului Stop și alte lucruri necesare unui spațiu de asemenea dimensiune.

Omul speră că anchetatorii să îl cheme totuși la audieri iar primăria să pună în aplicare dispoziția de demolare nr.733 din 9.02.2021. demolarea trebuia realizată din data de 30 aprilie 2021.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *