Dezvăluiri

Pășiți încet, IPJ Gorj doarme! O polițistă l-a făcut scăpat pe patronul tatălui său, un afacerist din „Mafia lemnului”. Un asistent medical, cu alcoolemie de 0,81 la mie, i-a bușit mașina unui polițist de la SICE, după o escapadă bahică, la Mușetești!

O întâmplare cu polițiști și muuult alcool, care a avut loc, joi seara, chiar de Ziua Națională a României, poate deschide, din nou, ”Cutia Pandorei” în IPJ Gorj, o instituție în care complicitățile locale, în care sunt implicați polițiști, sunt tolerate dintotdeauna, chiar dacă, de cele mai multe ori, frizează penalul! O astfel de situație a avut loc, în seara de 1 decembrie, la Mușetești, când niște potentați locali, aflați la limita alcoolemiei comatoase, au făcut ce au vrut ei cu o tânără polițistă aflată la locul și momentul nepotrivit. După o tamponare între petrecăreți, polițista ar fi trebuit să-l înhațe pe un afacerist din zonă, care a fugit de la locul incidentului. Dar nu l-a urmărit, pentru că era patronul tatălui său, nu a deschis nicio anchetă și nici nu s-au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere ale spațiilor comerciale din zonă, iar în comunicatul IPJ Gorj nici nu s-a pomenit de vreo tamponare, ci doar de o alcoolemie a unui asistent medical care s-a înfipt, cu 0,81 la mie, în autoturismul parcat al unui polițist de la SICE.

Cascadorii râsului, într-o aventură bahică, la Mușetești!

Joi, pe 1 decembrie, a fost motiv de bucurie pentru un polițist de la Mușetești, aflat la pensie, dar ancorat în politică și afaceri. Mitică Panțău, consilier local la Mușetești și administrator al firmei Consiliului Local Crasna, a făcut sfeștania unui imobil pe care tocmai l-a terminat de construit, prilej numai bun de a petrece. După ce s-au cinstit cu de-ale gurii și gâtului, invitații s-au urcat la volan, așa cum îi stă bine oricărui ”bombardier” care se respectă pe sine, nu și legea, și au plecat spre casele lor. Nici n-au apucat să iasă din comună că două dintre autoturisme, băute fiind, s-au ciocnit între ele. Adică SUV-ul afaceristului Iosif Bujiu, proaspăt intrat în ”echipa câștigătoare” a PNL Gorj, a acroșat, din spate, autoturismul lui Constantin Bărbulescu, asistent șef al unei secții a Spitalului Rovinari, cuscrul lui Panțău, cel care organizase petrecerea, și l-a proiectat pe acesta în alt autoturism, parcat pe marginea șoselei, care aparține unui polițișt de la SICE, care era parcat în apropierea unui bar.

Iosif Bijiu, un afacerist implicat în „Mafia lemnului”, legitimat de PNL

La fața locului a venit poliția! Mai bine zis o tânără polițistă, al cărei tată este angajat al lui Iosif Bujiu, și a început ancheta. Între timp, susțin cei care se aflau la barul din apropiere, la locul tamponării a ajuns și gazda petrecerii, care îi îndemna pe cei implicați, de față cu polițista și cu un coleg al acesteia, să plece din acel loc. Afaceristul Bujiu s-a făcut nevăzut, în scurt timp. Așa că a fost testat cu alcooltestul doar asistentul Bărbulescu și…nicio surpriză: 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Costel Bărbulescu, un asistent cu alcoolemie

Cei doi polițiști nu au aprofundat cazul, în sensul în care să ridice imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului și brutăriei din zonă și să-l caute pe afacerist. Există informații potrivit cărora, polițiștii l-au condus pe asistentul Bărbulescu la spital, în vederea recoltării de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, i-au întocmit acestuia dosar penal și l-au dat uitării pe Bujiu. Evident că, după cum afirmă unele surse locale, s-au făcut intervenții și pe la unitatea medicală pentru măsluirea analizelor de sânge, însă acestea au eșuat.

Mitică Panțău – o gazdă cu ștaif și șpriț

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a dat, vineri, un comunicat de presă, scurt, în legătură cu acest incident, în care nici nu s-a amintit de acea tamponare (?!). ”La data de 1 decembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Mușetești, au depistat, în trafic, un bărbat de 67 de ani, din comuna Mușetești, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 665 A Mușetești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis IPJ Gorj, punând batista pe țambat, în cazul episodului bahic de la Mușetești.

   

Citește și:

2 Comentarii

  1. Domnule administrator,
    Invocând dreptul la replică vă rog să îmi comunicați (nu am nimic împotrivă dacă o faceți public) în ce constă implicarea mea în evenimentul rutier și de v-ați permis să atașați fotografia mea pe articolul respectiv.
    Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *