Dezvăluiri

Patroana SPA-ului din Cătunele, obligată să îi achite fostului partener de afaceri italian daune de 190.000 de euro! Toate bunurile femeii de afaceri rămân sub sechestru

Judecătoria Motru s-a pronunțat luni în dosarul penal privind abuzul de încredere în formă continuată de care este acuzată Loredana Eugenia Roncea, de fostul partener de afaceri italian Azzalini Sandro. Instanța de fond a stabilit că încetează procesul penal, urmare a prescripției răspunderii penale.

Judecătoria a admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă, Azzalini Sandro și să o oblige pe fosta parteneră de afaceri la plata unor daune materiale și morale. „Obligă inculpata la plata către partea civilă, a sumei de 68.862 lei reprezentând daune materiale și a sumei de 166.629 euro reprezentând daune materiale. Obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 10.000 euro (plătibili în lei raportat la cursul valutar BNR de la data plății) reprezentând daune morale”, a stabilit Judecătoria Motru.

În cererea de chemare în judecată, italianul solicitase instanței s-o oblige pe fosta sa parteneră de afaceri să-i plătească 1,5 milioane de euro, iar din expertiza contabilă rezultă ca italianul a investit doar 40.000 de euro în firma deținută împreună cu tânăra din Motru.

Instanța de fond a decis să mențină sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor motrencei pornind de la apartamentul de doua camere din Motru, la toate parcelele de teren din Cătunele, sat Lupoaia, unde a fost edificat SPA-ul, la BNW-ul X6 dar și a conturilor Loredanei Roncea. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Loredana Roncea a fost trimisă în judecată, în ianuarie 2023, după ce partenerul sau de afaceri italian a reclamat că i-ar fi produs un prejudiciu de 600.000 de euro. Gorjeanca ar fi încercat să îl scoată pe partenerul de afaceri din business-ul creat în Gorj, iar respectivul a reacționat cu o plângere penală care s-a transformat în actualul dosar penal. Dosarul se mută acum la Curtea de Apel Craiova. Reamintim că afacerea începuta la Cătunele a beneficiat la aceea vreme de ajutorul autorității locale. Roncea a reușit astfel să achiziționeze pe raza comunei, la Lupoaia, nu mai puțin de 70 de arii de teren pe care urma să edifice viitoarea afacere care primise la acel moment aviz de mediu. Autoritatea locală chiar se dă peste cap să ajute afacerista să își ducă proiectul la final, urmând să îi asigure cele necesare realizării investiției.
Loredana Roncea consideră decizia Judecătoriei Motru ca fiind netemeinică și spune că o va ataca. Mai mult, tânăra este de părere că procesul trebuia încetat din momentul în care a intervenit prescripția, însă instanța a preferat să continue judecatata.

De asemenea, motreanca susține că judecătorul nu a luat în calcul lipsa plângerii prealabile, care ducea tot la încetarea procesului și este convinsă că s-a urmărit menținerea sechestrului pe terenul pe care e totul.
Paradoxal este că, deși a fost târâtă câțiva ani prin justiție, femeia de afaceri a reușit să finalizeze lucrările la parcul de agrement, iar piscina ”Oxxo” urmeză să fie deschisă zilele următoare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *