Dezvăluiri

Lider din CE Oltenia: Nu e normal ca angajații să intre în fără plată

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că nu a primit nicio informație, potrivit căreia minerii vor fi trimiși 4 zile în fără plată.

Informații privind trimiterea angajaților CE Oltenia în zile fără plată au început să circule, în ultima perioadă. Motivul ar fi acela că administrația ar vrea să facă economii la bugetul de salarii pentru a putea avea banii necesari pentru plata lefurilor tuturor angajaților.

Inițial, ar fi fost vorba de trimiterea în 2 zile fără plată, însă, după reîncadrarea celor 124 de determinați cărora le încetaseră contractele de muncă, la 1 iulie, a apărut informația că ar fi vorba de 4 zile fără plată.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, susține că nu a primit nicio informație în acest sens. Liderului SMEO nu i se pare normal ca oamenii să fie trimiși în fără plată. În opinia sa, ar trebui făcute demersuri pentru rectificarea bugetului CEO.

„Nu am această informație că salariații CEO ar intra în fără plată 4 zile. Am citit și eu, astăzi. Văd că acest lucru este corelat cu faptul că au revenit colegii noștri cărora le-a fost întrerupt contractul individual de muncă. Eu spun că nu este normal ca salariații CEO, cei pe perioadă nedeterminată și chiar și cei angajați pe perioadă determinată, să intre în fără plată datorită acestui lucru și că, din moment ce s-au reîntors la serviciu colegii noștri care au fost în această situație, este normal și cred că așa trebuie făcut ca, de la nivelul Ministerului Energiei, să se transmită către companie că bugetul de venituri și cheltuieli trebuie rectificat pentru ca fondul de salarii să poată fi în măsură să dea salariile celor 8000 și ceva de salariați, câți suntem, astăzi. Până la urmă, angajatorul trebuie să notifice, să informeze, să consulte partenerul social, dar deciziile cu privire la toate lucrurile care țin de acest aspect le poate lua angajatorul de unul singur”, a declarat Jan Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *