Dezvăluiri

Un lider de sindicat susține că momentan se pierd bani cu investițiile CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că societatea trebuie să reducă sau să stopeze cheltuielile legate de noile investiții. Astfel, sunt zeci de persoane care direct sau indirect sunt legate de societățile mixte care au fost înființate pentru realizarea celor 8 parcuri fotovoltaice și a celor două centrale pe gaze naturale. Sunt directori, personal administrativ și membri ai structurilor de conducere. Toți sunt remunerați încă de la înființarea societăților mixte, însă rezultatele întârzie să apară.

În plus, investițiile sunt întârziate cu peste 2 ani. Așadar, vor fi ani de zile de indemnizații încasate de persoanele respective, fără să se vadă vreun câștig aparent. Prin urmare, până când nu vor fi puse la punct în detaliu investițiile și până când nu vor fi demarate, ar trebui să fie reduse din cheltuielile administrative, după cum susține Alin Munteanu, președintele Sindicatului Alfa din Complexul Energetic Oltenia și președintele Cartel Alfa Gorj.

„La societățile mixte sunt oameni care stau doar la încasare. Vin banii lună de lună și rezultatele din păcate nu se văd, dar banii intră pe card lunar. Și nu sunt puțini, dat fiind faptul că sunt 10 societăți mixte. Ar trebui să fie făcute evaluări, pentru că se cheltuie mai mult decât se produce. Este păcat să se ducă banii pe lucruri care nu se concretizează într-un termen rezonabil. Pot să fie mai puțini care încasează pentru că firmele astea nu au produs până acum nici măcar un kilovat.”, a precizat Alin Munteanu, președintele Sindicatului Alfa din Complexul Energetic Oltenia și președintele Cartel Alfa Gorj.

CEO și Petrom au înființat societăți mixte pentru următoarele investiții:
Parc fotovoltaic 85 MW pe fostul depozit de zgură și cenușă al SE Ișalnița;
Parc fotovoltaic de 132 de MW pe halda Tismana de la EMC Roșia Rovinari;
Parc fotovoltaic 128 MW pe halda interioară Tismana 1 de la SE Rovinari;
Parc fotovoltaic 110 MW pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari.
De asemenea, CEO și Tinmar Energy au înființat societăți mixte pentru următoarele investiții:
Parc fotovoltaic de 83 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari;
Parc fotovoltaic de 112 MW pe depozitele de zgură închise de la SE Turceni;
Parc fotovoltaic 66 MW pe halda exterioară Pinoasa din SE Rovinari;
Parc fotovoltaic 19 MW pe halda exterioară Bohorelu de la SE Rovinari;
Bloc pe gaze naturale de 475 MW la SE Turceni va înlocui un grup de 330 MW.
Nu în ultimul rând, CEO și ALRO au înființat o societate mixtă pentru un bloc pe gaze naturale de 850 MW la SE Ișalnița, care va înlocui grupurile 7 și 8 pe lignit.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *