Dezvăluiri

Va fi închisă Cariera Husnicioara? Lider: Nu avem nimic scris

Cariera Husnicioara, din județul Mehedinți, funcționează, și în această perioadă, deși, potrivit planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, ar trebui închisă la începutul anului 2024.

Cariera Husnicioara și-a restrâns activitatea, în ultimii ani. În unitatea minieră din județul Mehedinți, nu se mai lucrează în trei schimburi, ci doar în unul. Potrivit liderului sindical Paul Constantinescu, cariera ar mai avea o rezervă de cărbune de aproximativ 200.000 de tone.

Sindicalistul susține că, deși ar trebui închisă la începutul anului 2024, unitatea funcționează. Deocamdată, nu a venit nicio înștiințare oficială privind încetarea activității.

“ Mai avem rezervă de cărbune. Avem un plan de restructurare, îl știm cu toții.(…) Am văzut că și în bugetul pe anul 2024 există o cantitate considerabilă de cărbune pe care compania trebuie să o dea. Vom vedea ce se va întâmpla în contextul ăsta. Noi mai avem un zăcământ de cărbune de aproape 200.000 de tone. Eu am cerut să încercăm să-l exploatăm în continuare, este adevărat, cu un personal mai redus. Deocamdată, am găsit înțelegere vizavi de această chestiune și funcționăm. Este adevărat că nu ca-n alte dăți la capacitate. Probabil că nicio carieră nu mai merge așa. Deocamdată, suntem în situația asta. Nu avem nimic scris oficial vizavi de funcționarea noastră sau de închiderea noastră. La momentul ăsta, când vorbim, funcționăm. Potrivit planului de restructurare, cariera e prinsă pentru închidere, la începutul anului 2024, dar mai avem, deocamdată, cărbune și, probabil, cantitatea asta de cărbune trebuie către companie, către termocentralele care au nevoie. În acest moment, noi funcționăm în condiții de restrângere de activitate, într-un fel, pentru că nu mai mergem la trei schimburi cum mergeam, ci mergem la un schimb. Este mai greu, este adevărat, cu personal diminuat, pentru că știm foarte bine că oamenii au tot plecat, dar funcționăm, ceea ce este un lucru bun, la momentul ăsta”, a precizat Paul Constantinescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *