Dezvăluiri

Patronul de la Aprilia își construiește hotel la Arcani

Gabriel Ardereanu și Răzvan Văduva, patronii Aprilia SRL, care deține afaceri de 2,7 milioane de euro, intenționează să-și completeze parcului din Arcani cu un hotel. Viitorul hotel va fi dotat cu piscină interioară, SPA, spații de alimentație publică, terase și pergole, parcări și spații de joacă pentru copii.

Conducerea firmei Aprilia SRL a depus marți la Agenția de Protecția Mediului Gorj o solicitare de acord de mediu pentru noul proiect. Acesta prevede construirea unor spații de cazare, adică a unui hotel, care să fie completat cu spații de alimentație publică, spații de conferințe, piscină interioară, zonă SPA, terase și pergole, împrejmuire, spații verzi, parcări, alei pietonale și auto dar și spații de joacă. Noile construcții vor fi realizate în intravilanul comunei Arcani, unde aceiași firmă deține Aprilia Park.

„Acum când ne uităm în urma parcă nici nu ne vine să credem ce curaj am avut. Dar nu ne pare rău. La început am fost trei nebunatici. Terminasem Politehnica cu toţii, lucrăm deja de 4 ani într-o zonă tangenţă cu mineritul, că ne întorsesem acasă – cum erau vremurile pe atunci – când am realizat că nu vom ieşi la pensie din minerit. Ne spusese cineva despre o maşină de făcut pufuleţi şi..cu avântul tineresc…prin 1998 ne-am apucat, în clasicul garaj de acum – să facem pufuleţi. Maşina iniţială o mai avem şi acum, dar din ea a mai rămas doar carcasa”, povestea cu ceva timp în urmpă, despre începuturile afacerii, Gabriel Ardereanu.

Şi de atunci nu s-au mai oprit. Au făcut periodic investiţii în dezvoltarea micii afaceri, au reinvestit tot ce câştigau, au diversificat gama de produse ajungând astăzi la peste 50 de sortimente. “De la banală punga de pufuleţi cu sare de un leu am ajuns după aproape 20 de ani să producem, sub propria marca – Duffy – peste 50 de sortimente diferite de pufuleţi, ciocolată de casă, dropsuri, alune prăjite, fursecuri şi prăjituri de casă, iar anul acesta am achiziţionat utilaje pentru a produce o nouă gama de biscuiţi”, mai povesteşte Gabriel Ardereanu.

Au chiar şi propria firmă de distribuţie, dezvoltată pentru a închide fluxul de vânzare, decizia fiind luată după nenumărate “peripeţii” cu firmele din domeniu. “Prin 2005, ne-am gândit că ar fi bine să ne şi înregistrăm marca şi astăzi, cererea pentru pufuleţii DUFFY este în creştere. Pe lângă fabrică din Târgu Jiu, punctul central al afacerii noastre, mai aveam şi încă patru puncte de lucru – două în Târgu Jiu, unul în Petroşani şi unul în comună Arcani – Gorj”, adauga tânărul antreprenor.

Dar provocările nu s-au oprit la acest domeniu. Tatonând piaţa locală şi dorind să îşi diversifice investiţiile şi în alte zone, cei trei parteneri de afaceri – între timp unul dintre ei a renunţat – au decis, în 2011, să schimbe puţin domeniul şi şi-au încercat puterile în zona parcurilor de agrement. Profitând de faptul că în toată zona Târgu Jiu nu există niciun parc de distracţii acvatic au deschis Complexul Aprilia Park, referinţă astăzi în Gorj – de la tobogane cu apă, piscina exterioară, locuri de joacă pentru copii şi terase – oricine doreşte găseşte aproape tot.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button