Actualitate

Patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în Târgu Jiu

În curând, municipiul Târgu Jiu va avea patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea vor fi amplasate în: Strada Ecaterina Teodoroiu intersecție cu Strada Vulcan; Strada Plevnei intersecție cu Strada 14 Octombrie; Strada Nicolae Titulescu intersecție cu Strada Gării; Zona Insuliță din Strada Bicaz. Momentan, proiectul se află în faza de licitație, firmele interesate putând depune oferte până pe 12 octombrie, ora 15.00. Valoarea estimată a lucrării este de 764.203.5 lei.

„Am scos la licitație realizarea celor 4 stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Acesta este un proiect cu finanțare din Fondul de Mediu, în valoare de 764.203 lei. Ofertele se pot depune până pe 12 octombrie. Este vorba de stații amplasate în intersecția bulevardului Ecaterina Teodoroiu cu strada Vulcan, intersecția străzilor 14 Octombrie și Plevnei, intersecția străzilor Nicolae Titulescu și Gării și în zona insuliței de pe Jiu. Ne alăturăm localităților care au făcut deja pași importanți în această direcție și încurajăm, în acest fel, folosirea mijloacelor de transport nepoluante”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Încărcarea unei baterii obișnuite de mașină electrică poate dura între o oră și 12 ore, în funcție de capacitatea bateriei (cât e de mare); puterea prizei/stației la care încarci (între 3,7 kW și 50 kW); puterea încărcătorului integrat în mașina ta electrică.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *