Politică

Pecingină: S-au trezit 3 băieți, liderași de sindicat, că ar vrea să lucreze cu manichiură, pedichiură și cu flori

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină îi pune la zid pe liderii sindicali care protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru aplicarea Legii nr. 197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Gheorghe Pecingină îi acuză pe cei care numără decesele minerilor și energeticienilor și spune că acestea sunt cauzate de bolile profesionale generate de condițiile de muncă din cariere și termocentrale sunt manevrați politic de Uniunea Salvați România și Alianța pentru Unirea Românilor. Deputatul spune că s-a săturat de “retorica papagalilor din Piață”, aluzie la protestatarii care pichetează, în fiecare joi, Prefectura Gorj, cerând aplicarea Legii nr.197/2021. “Au cerut o situație( cei de la Ministerul Energiei – n.r.) la CEO și nu există accidente de muncă. Unde ați văzut că au murit în cadrul CEO oamenii? Că moare omul acasă, asta e altceva, nu vreau să fiu cinic. Și eu am boli de inimă, se poate întâmpla mâine orice, am murit din cauza parlamentului sau din cauza serviciului? Eu zic că nu sunt încadrate ca boli profesionale. M-am săturat de retorica asta a papagalilor din piață. Dar cei care au lucrat înainte nu au mai murit, au ieșit la pensie și au lucrat în condiții mult mai grele. Nu-și punea cineva vreodată problema despre condițiile de mediu și condițiile de muncă din cariere. Oamenii aceia au lucrat în condiții mult mai gele, mult mai dificile. Dintr-o dată, s-au trezit 3 băieți, liderași de sindicat, că ar vrea să lucreze cu manichiură, pedichiură și cu flori. Păi ei știu ce înseamnă munca? Că unii dintre ei nu au frecat decât coada lopeții și n-au făcut decât filmări și postări, habar n-au. Să vorbească oamenii adevărați care lucrează în cariere și, într-adevăr, este o muncă grea și tocmai de aia ne-am zbătut să le fie recunoscute condițiile. Dar să nu-mi spună mie, acum, că dintr-o dată toate decesele sunt din cauza muncii în cariere. Păi mor și ăia de la birouri, fac atac cerebral și altele”, a conchis deputatul.

„Să închidem mineritul să fie fericiți cei 5 Jolly Joker”

Gheorghe Pecingină consideră că protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu sunt niște Jolly Jokeri. În plus, deputatul PNL lansează câteva săgeți și înspre deputatul USR Radu Miruță, afirmând că liderul Uniunii Salvați România Gorj “trăiește în vilă, la munte, la aer curat”. „Dacă luăm statistica, înseamnă că toți care au murit în Gorj au murit din cauza mineritului. Eu zic să-l închidem, atunci, să fie fericiți cei 5 Jolly Joker, că pentru asta trag până la urmă și cele 2 partide care-i coordonează, USR și AUR. Gândul USR a fost dintotdeauna asta, vor să fie îndeplinite condițiile de mediu. I-aș întreba în câți ani și cu ce investiții pot fi îndeplinite la virgulă condițiile de mediu și i-aș mai întreba ceva pe useriștii ăștia care le știu pe toate. În Germania, se respectă la virgulă condițiile de mediu sau Polonia sau Cehia. Tot timpul noi am fost mai catolici decât papa și se trezește câte un băiat de ăsta școlit printre avioane, prin aeroporturi, a citit și el ceva despre CEO, dar trăiești bine mersi în vila de sus de la munte la aer curat și vorbește despre oamenii din cariere și din zonele poluate. Nu-i mai faceți lideri pe toți papagalii care se duc și strâng 6 semnături și zic că sunt lideri. Lider de sindicat este ăla care, atunci când ieși în stradă, strâng câteva sute. Oamenii s-au prins că sunt coordonați, manipulați politic, cei 5 băieți din Piață care stau acolo în permanență. Liderii se creează în timp, nu se nasc peste noapte”, a conchis deputatul liberal.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *