Dezvăluiri

Pensionările de la CEO sunt puse sub semnul întrebării

Unii lideri de sindicat nu mai cred în programul de pensionări de la Complexul Energetic Oltenia. Aceștia sunt de părere că procesul este tergiversat de către autorități. Astfel, este tot mai neclar când va putea fi aplicată Legea nr.197/2021 de către casele de pensii.

Vasile Tivig, sindicalist în cadrul CEO, a declarat că s-a intrat într-o criză de timp în ceea ce privește aplicarea Legii 197. Tivig consideră că oamenii au dreptul să știe ce se va întâmpla cu ei în viitorul apropiat. Este vorba atât de actualii angajați pe perioadă determinată, cât și de cei încadrați pe perioadă nedeterminată.

Conducerea Ministerului Muncii a decis că va armoniza decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu legile pensiilor, pentru a răspunde solicitărilor angajaților Complexului Energetic Oltenia.

„Sunt din ce în ce mai puțini care mai cred în deschiderea politicienilor legat de pensionările de la Complexul Energetic Oltenia. Efectiv s-a intrat într-o luptă cu timpul. Din această luptă cineva va pierde. Fie vor fi cei 1.800 de angajați încadrați pe perioadă determinată, fie angajații care nu se vor mai putea pensiona în aceleași condiții, având în vedere că se încearcă modificarea din temelii a legislației privind pensionarea. Pe termen scurt, nu știu ce modificări vor fi făcute la Parlament, pentru că se apropie cu pași repezi vacanța parlamentară. Chiar dacă va trece vreo modificare legistativă în zilele următoare, va dura până se va ajunge la promulgare și publicare. Apoi să nu ne trezim că iar e nevoie de nu știu ce norme de aplicare sau de alte clarificări. Cel mai sigur este ca oamenii care au depus cereri la casele de pensii să primească răspuns în termenul legal și să meargă la instanță, dacă va fi cazul. Altă variantă nu este, din păcate”, a declarat Vasile Tivig, angajat al companiei energetice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *