Ultima oră

Percheziție la o stație pirat de radio

Poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au făcut, marţi, percheziţii la un bărbat care transmitea programe radio neautorizat, cu ajutorul unei antene montate pe terasa blocului în care locuieşte. Activitatea ilegală a început din 2021.

„În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează percheziţii domiciliare, în două locaţii din municipiul Bucureşti”, anunţă, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de transmisie a serviciilor de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, în formă continuată.

„În urma probatoriului administrat, a reieşit faptul că, în perioada iulie 2021 – ianuarie 2023, persoana bănuită, utilizând o antenă de emisie montată pe terasa blocului unde locuieşte, ar fi emis de mai multe ori radio neautorizat ce conţinea programe de muzică, activitate ce presupunea şi intrarea în legătură directă cu ascultătorii. În urma percheziţiilor, au fost identificate dispozitive pe care bărbatul le-ar fi utilizat în activitatea infracţională şi au fost identificate şi ridicate probe şi mijloace materiale de probe”, a mai transmis sursa citată.

Suspectul a fost găsit şi va fi audiat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *