Ultima oră

Persoanele care își igienizează terenurile prin incendiere riscă amenzi de până la 100.000 de lei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) face un apel la proprietarii de terenuri, în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă, să nu mai încerce igienizarea lor prin incendiere, amintind, totodată, că astfel de acţiuni sunt interzise.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproximativ 140 de incendii de vegetaţie, iar peste 300 de hectare de teren au fost mistuite, fiind necesară intervenţia a sute de pompieri pentru a stinge flăcările”, a informat, marţi, IGSU, într-o postare pe Facebook.

Arderile de vegetaţie sunt interzise, a subliniat IGSU, arătând că nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei.

„Trebuie să reţineţi că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului şi pe fondul temperaturilor ridicate, s-au înregistrat victime omeneşti şi importante pagube materiale. Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere şi ele soldate cu victime, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice”, a subliniat IGSU.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *