Actualitate

Personalul medical din Spitalul Motru a primit stimulentul de COVID! Ce nemulțumiri sunt în rândul personalului medical!

Săptămâna trecută, 47 de salariați ai Spitalului Motru, care au avut contact cu pacienții suspecți și confirmați cu COVID 19, au primit stimulentul oferit de Guvern pentru cei din linia întâi. O mare parte dintre beneficiarii banilor, suma totală fiind de aproximativ 150.000 de lei, au primit pe bună dreptate banii, în spital fiind internați peste 80 de pacienți cu suspect de coronavirus, 60% fiind confirmați. O mica parte din personal, 5-6 persoane au luat, de asemenea, banii, contactul cu pacienții fiind, însă, infim. În rândului personalului medical din unitate au apărut astfel discuții.

Ministerul Sănătății a finalizat, săptămâna trecută, documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020. Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14.355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut. Sumele, în valoare de 33 053 000 lei, au fost alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate au primit stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 000 000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Acești bani, 2500 de lei brut, au ajuns și la 47 de angajați ai Spitalului Motru, unitate medicală care a fost în linia întâi în diagnosticarea a zeci de cazuri de coronavirus nu doar din municipiu, ci din mai multe localități ale județului Gorj. Banii nu au mulțumit pe toți salariații, motiv pentru care în rândul beneficiarilor au apărut discuții. unii asistenți au considerat că o mică parte dintre cei acre au luat stimulentul au primit aceiași bani ca și ei, care au muncit efectiv în îngrijirea pacienților cu COVID. Discuțiile au fost aplanate de conducerea spitalului.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close