Ultima oră

Peste 200 de polițiști gorjeni, pe străzi, în prima zi de școală!

Luni, 13 septembrie a.c., 202 polițiști, 65 de jandarmi și 53 de polițiști locali, vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță.

Instituțiile responsabile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, depun eforturi conjugate într-o abordare unitară a problematicii,astfel încât procesul instructiv-educativ din unitățile de învățământ să se desfășoare intr-un mediu sigur pentru elevi și cadre didactice.

Polițiștii vor fi prezenți pe toată durata anului școlar în zona unităților de învățământ și pe traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să se desfășoare în condiții normale, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, care vor fi prezente zilnic, în zona unităților de învățământ.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens circulate, pentru asigurarea fluenţei şi prevenirea accidentelor rutiere, fiind verificate totodată și mijloacele de transport pentru elevi.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare nonagresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button