Ultima oră

Picturi în valoare de 320.000 de euro furate de un român

Poliţiştii din Caraş-Severin şi Timiş au făcut mai multe percheziţii, pentru a depista 9 tablouri în valoare de 320.000 de euro, furate în urmă cu mai mulţi ani, de un cetăţean român de la un artist austriac. Aceste tablouri au fost predate autorităţilor din Austria.

Percheziţiile au fost făcute în noiembrie, anul trecut, în judeţele Timiş şi Caraş-severin, iar acum tablourile au fost predate autorităţilor din Austria.
„La data de 10 noiembrie 2022, poliţişti ai serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oraviţa şi Timişoara, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la solicitarea autorităţilor judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma percheziţiilor, derulate în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei din Austria şi ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro”, a precizat IPJ Timiş, într-un comunicat de presă, de marţi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *